İhsanoğlu 24 Haziran’da Erdoğan’a oy verecek mi

Odatv, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu’na partisinin adayı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy verip vermeyeceğini sordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, erken seçim çıkışı yapan MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüştükten sonra, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamasının ardından MHP lideri Devlet Bahçeli, Twitter’dan paylaştığı mesajında "24 Haziran 2018 Pazar günü, cumhurun dirilişine, cumhuriyetin doğruluşuna, Türk milletinin devasa seçimine sahne olacaktır. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Gayret bizden, takdir Türk milletinden, himaye ise Cenab-ı Allah'tandır" ifadelerini kullandı.

MHP Lideri Bahçeli’nin mesajının ardından sosyal medyada “Ekmeleddin İhsanoğlu” adı gündeme geldi.

2014’teki Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekmeleddin İhsanoğlu, CHP ve MHP’nin ortak adayı olarak Tayyip Erdoğan’ın karşısına çıkmıştı. Yarışı kaybeden İhsanoğlu daha sonra MHP’den gelen teklifi kabul ederek, siyaset yolculuğunu “MHP İstanbul Milletvekili” olarak sürdürme kararı almıştı.

ODATV SORDU: 24 HAZİRAN’DA OYUNUZ KİME?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı aday olan MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu’nun 24 Haziran günü hangi adaya oy vereceği merak konusu oldu.

Odatv, MHP İstanbul Milletvekili İhsanoğlu’na "partisinin adayı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy verip, vermeyeceğini" sordu.

“PARTİ HANGİ TERCİHİ YAPIYORSA ONA BEN KATILIYORUM”

Ekmeleddin İhsanoğlu Odatv'ye şöyle yanıt verdi:

“Cumhurbaşkanlığı seçimi bittikten sonra bu konularda konuşmama kararı almış idim. Partiye davet edildim. Partiye katıldım, partinin milletvekili olarak parti disiplinine uymaktayım. O bakımdan, burada parti hangi tercihi yapıyorsa, ona ben katılıyorum.”

“İHSANOĞLU VAKASI’ DİYE BİR ŞEY YARATILDI”

Açıklamasının ardından “Sizden başka bir ricam var” diyen Ekmeleddin İhsanoğlu hakkındaki eleştirilere yönelik ise şunları söyledi: “Maalesef, benim adım üzerinden çok spekülasyon yapılıyor. ‘İhsanoğlu vakası’ diye bir şey yaratıldı, bir terim yaratıldı. Bu 2014’teki seçimde aldığımız 38,5’a yakın oy, başarısızmış gibi gösteriliyor. Ve onun üzerinden tartışmalar yapılıyor. Halbuki ciddi bir şekilde bakıldığı zaman, bu elde edilen netice büyük bir başarı. Kısa zaman, imkanlar, vesaire… 100 üzerinden 50 kadar Ak Parti adayına, 10 kadar HDP adayına, yani yüzde 60 oy bir tarafa gitmişken, kalan 40 üzerinden 38,5 almak herhalde başarısızlık sayılamaz. Bunun büyük bir başarı sayılması lazım. Bunu niye böyle yapıyorlar, ben doğrusu anlamıyorum.

O günkü şartlar içerisinde o mesele bitti. Ülkenin iki büyük muhalefet partisi bir isim üzerine anlaşıyorlar, bu ismi aday gösteriyorlar ve bu isim çok kısa zamanda, çok az imkanlarla yüzde 38,5 gibi büyük bir rakam alıyor. Bu mesele kapanmıştır. Bu dönem için adaylık gibi bir düşüncem yok. Böyle bir talep de yok. Ben zaten daha önceki dönemde de kendim talip olmamıştım.”

Caner Taşpınar

Odatv.com

Ekmeleddin İhsanoğlu MHP Tayyip Erdoğan erken seçim arşiv