23 Haziran'dan sonra bunlar olacak

Sabahattin Önkibar yazdı...

1) Tayyip Erdoğan’ın adayı; 23 Haziran’da yapılacak olan İstanbul seçimini ikinci kere kaybederse partisi düşüşe geçip büyük kopmalar yaşayacak ve iktidar muhtemelen TBMM’de çoğunluğunu yitirecek… Keza İstanbul’da alınacak seçim sonucu ile Tayyip Erdoğan karizması yara alacak ve Erdoğan isminin bürokrasideki etkisi kırılacak.

2) İstanbul’da alınacak ikinci bir mağlubiyet erken seçimi Türkiye’nin gündemine sokacak ve Türkiye bir türlü normalleşemeyecek.

3) Ekonomideki mevcut çöküş tablosu resesyondan, konsolidasyon veya moratoryuma doğru yelken açınca iktidar mecburen IMF’nin kapısını çalacak ve bu şekilde siyaseten kendini bir kere daha inkar edecek.

4) İktidar, IMF ile anlaşabilmek yani ekonomik destek karşılığında Washington’a S-400 ve Suriye konularında taviz vermeye mecbur kalacak. Zira, malum IMF’ye kaynak sağlayan ana ülke ABD.

5) IMF’nin dayatacağı kemer sıkma programı ise zaten işsizlikle sefaletin göbeğinde olan Türk toplumunu cinnet noktasına taşıyacak ve ülke sosyal bağlamda sarsılmaya başlayacak.

6) İktidar, yeni süreçle beraber Suriye politikasında ABD gemisine binildiğini saklamayıp alenileştirecek.

7) Bunun sonucu olarak APO ve PKK ile ikinci bir açılım dönemine kapı aralanacak.

8) Bu şekilde Kuzey Irak’taki Barzanistan’dan sonra, Büyük Kürdistan’ın ikinci ayağı olarak Fırat’ın doğusunda PKK-İSTAN’ın kuruluşu, Türkiye’nin rızası ve onayıyla fiiliyattan resmiyete taşınacak.

9) Ve tam o günlerde MHP ile Bahçeli iktidar tarafından çöp tenekesine atılacak.

10) Bütün bu gelişmeler ve İdlip’deki siyasal İslamcılar konusu Ankara-Moskova ilişkilerini yeniden soğutmaya başlayacak.

11) Rusya, Türkiye’de üstlendiği nükleer santral anlaşmasını askıya alacak.

12) Ankara, Doğu Akdeniz’de doğal gaz ve petrol aramayı sonlandıracak.

13) Türkiye, Kıbrıs’ta güya çözüme katkı adına Türk Ordusunun geri çekilmesi müzakerelerine katılacak.

"BAŞA MI DÖNÜYORUZ..."

Evet...

Çok mu ürkütücü senaryolar bunlar...

Başkent’teki bu kulis ve analizleri iddia kabilinde sunduktan sonra, “Ne o, yoksa başa mı dönüyoruz” dediğinizi işitir gibiyim.

Başa ya da ortaya dönersek şaşırmayın. Zira bugün Türkiye’yi yönetenlerin temel önceliği iktidarlarının devamıdır.

Sabahattin Önkibar

Odatv.com

23 Haziran'dan sonra bunlar olacak - Resim : 1

sabahattin önkibar odatv arşiv