1008 gündür eylemdeler

Beşiktaş 4. Levent’teki İsmail Tarman Ortaokulu velileri ve Konaklar Mahallesi halkı okullarının Valilik tarafından imam hatipleştirilmesine karşı mahkemenin verdiği iptal kararının uygulanmasını istiyorlar...

Beşiktaş 4. Levent’teki İsmail Tarman Ortaokulu velileri ve Konaklar Mahallesi halkı okullarının Valilik tarafından imam hatipleştirilmesine karşı mahkemenin verdiği iptal kararının uygulanmasını istiyorlar.

1008 gündür mücadele veren veliler ve mahalle sakinleri bugün okul önünde yaptıkları basın açıklamasıyla taleplerini yinelediler. Açıklamaya CHP milletvekilleri, yöneticileri, belediye meclis üyeleri de katıldı.

Beşiktaş İsmail Tarman Ortaokulu’nun imam hatip olmasına karşı mücadele eden yurttaşların nöbeti 1008 gündür devam sürüyor…

İsmail Tarman Ortaokulu 2 yıl önce Valiliğin kararı ile imam-hatip okuluna dönüştürülmüş, veliler ise kararı protesto ederek mahkemeye taşımıştı. 2 yıldır devam eden mücadelede geçen yıl mayıs ayında karar açıklanmış, Mahkeme Valiliğin kararını iptal ederek, okulun Valilik kararı ile imam-hatip’e çevrilemeyeceğine hükmetmişti. Karar, CHP milletvekilleri tarafından da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme getirilmişti.

Öğrenci velileri ve Konaklar Mahallesi halkı okullarının imam hatipleştirilmesine karşı mahkemenin verdiği iptal kararının uygulanmasını istiyorlar.

Bugün okul önünde toplanan yurttaşlar adına yapılan basın açıklamasında, kararın görevliler tarafından keyfi olarak uygulanmadığı, bunun suç olduğu belirtildi.

“NEDEN MAHKEME KARARI UYGULANMIYOR”

Bengü Bozkurt Doğan, Neslihan Öge, Sevil Çavdar, Ümit Arslan ve Av. Arzu Becerikli tarafından yapılan ortak açıklamada, “Mahkeme kararını Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Beşiktaş Kaymakamlığına, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, İstanbul Valiliğine götürdük, bilgilerine sunduk, verildiği andan itibaren uygulanması gerektiğini, imam-hatip olarak öğrenci kaydı yapılmamasını, normal-düz olarak öğrenci kaydı yapılması gerektiğini belirttik, talep ettik” denildi.

Kararı duyurdukları günden bu yana yedi buçuk ayın geçtiği belirtilen açıklamada, “neden mahkeme kararı uygulanmıyor, görevliler yanlış işlem yaptıklarını neden kabul etmek istemiyorlar” diye soruldu.

İsmail Tarman İmam-Hatip Ortaokulu’nda sınıf mevcudunun 28, düz ortaokulda ise 34 olduğu belirtilen açıklamada, İsmail Tarman Ortaokulu’na yeni öğrenci kaydı yapılmayınca, velilerin çocuklarını 2,5 kilometre uzaktaki Nimetullah Mahruki Ortaokulu’na göndermek zorunda kaldıkları ve bu okulun sınıf mevcudunun da 50’ye çıktığı ifade edildi.

Okulun imam-hatip kısmına gelen öğrenciler için, 2,5 kilometre yarıçapındaki mesafede, çevrede 13 adet imam-hatip ortaokulunun bulunduğu hatırlatılan açıklamada, Konaklar Mahallesi’nde ve çevresinde düz ortaokula ihtiyaç olduğu vurgulandı.

Veliler ve mahalle sakinlerinin dayanışma içinde olduğu belirtilen açıklamada, “1008 gün oldu, yılmadık, yorulmadık, mücadele ettik, kazandık; çünkü haklıydık. Yılmayacağız, yorulmayacağız, mahkeme kararını uygulatacağız” denildi.

“YARGI KARARLARINI UYGULAMAYANLAR SUÇ İŞLİYOR”

Açıklamaya CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, Süleyman Çelebi, eski Milletvekili Dursun Çiçek, CHP Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Rıza Akpolat, CHP Beşiktaş Belediye Meclis Üyesi Hatice Çeker, CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Burkay Düzce, CHP Beşiktaş Belediye Meclis Üyesi Adayı Sebahattin Öztürk ile birlikte çok sayıda CHP yöneticisi ve üyesi katıldı.

Burada bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, “Biz, Bütün okulların imam hatibe dönüştürülmesi anlayışına karşıyız. İmam hatiplerin de diğer okul türlerinin de ihtiyacı karşılayacak sayıda olmasını istiyoruz” dedi.

Bu eğitim anlayışı Türkiye’yi bir adım ileri götürmez. Eğitimde bilimin yolundan sapmamamız gerek. Eğitim politikalarımızı çağın ihtiyaçlarına göre düzenlememiz gerek diyen Kaya, yetkilileri de göreve çağırdı:

“Buradan, başta Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül olmak üzere tüm yetkilileri göreve davet ediyorum. Kimse hukuktan üstün değildir. Herkes yargı kararlarına uymak zorundadır. Hiç kimse yargı kararlarını yok sayamaz. Yargı kararlarını uygulamayanlar suç işliyor.”

Yıldırım Kaya, “CHP olarak, yargı kararlarının uygulanması için İsmail Tarman Ortaokulu velilerinin haklı mücadelesine destek olacağız. Hukukun katledilmesine, çocuklarımızın geleceğinin çalınmasına asla izin vermeyeceğiz” dedi.

1008 gündür eylemdeler - Resim : 1

1008 gündür eylemdeler - Resim : 2

1008 gündür eylemdeler - Resim : 3

Şenol Çarık

Odatv.com

1008 gündür eylemdeler - Resim : 4

şenol çarık odatv arşiv