"Yeşilköy'de kömür makarna dağıtımı başlamış koşun la koşun" ne demek

Gezi Parkı olaylarının ardından Çarşı taraftar gurubuna yönelik yapılan göz altılarda polis...

Gezi Parkı olaylarının ardından Çarşı taraftar gurubuna yönelik yapılan göz altılarda polis tarafından sanıklara adeta ahiret soruları sorulduğu ortaya çıktı. Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 10. madde ile yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 16 Haziran tarihinde gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alınan Çarşı grubu üyesi 20 kişi ile birlikte ifadesi alınan T.G'ye yöneltilen sorular arasında twitter'da attığı twitler ile Gezi Parkı'nda insanların yemek ihtiyaçlarını nasıl karşıladığı gibi ilginç sorular yer alıyor.

ÇARŞI ÜYELERİNİN TELEFONLARI DİNLENMİŞ

“Suç örgütüne üye olmak, 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşü kanununa muhalefet etmek, kanunlara uymamaya tahrik ve görevini yaptırmamak için direnme” suçlamalarıyla gözaltına alınan Çarşı üyelerinden biri olan 19 Haziran'da yapılan adli kontrolün ardından serbest bırakıldığı öğrenilen 40 yaşındaki T.G'nin ifadesini alan polis, aynı operasyon kapsamında gözaltına alınan Çarşı grubunun diğer üyelerini tanıyıp tanımadığını sorarken T.G'nin Gezi Parkı Olayları'na katılıp katılmadığına yanıt vermesini talep etti. Gözaltına alınanların uzun süredir telefonlarının dinlenildiği de anlaşılan ifade kayıtlarında, T.G'nin telefon konuşmalarına yönelik sorular da dikkat çekiyor.

İşte polisin ifade kayıtlarına geçen o sorulardan bazıları:

POLİSTEN ÇARŞI ÜYESİNE: ‘DİRENİŞE DEVAM’ NE DEMEK?

-Toplum içerisinde Gezi Parkı Olayları olarak bilinen olaylara Çarşı taraftar grubu olarak destek verildiği sosyal medya üzerinden yapılan yayınlardan ve soruşturma kapsamında yapılan çalışmalardan anlaşılmıştır. Bu olaylara katılmanız için herhangi bir şahıs ya da şahıslar tarafından davet aldınız mı ya da davet ettiniz mi? İnsanları bu olaylara davet edip etmediğinizi, davet ettiyseniz ne amaçla davet ettiğiniz hakkında açıklayıcı ifadelerinizi veriniz.

-İlimiz Beşiktaş ilçesinde bulunan Başbakanlık ofisine yönelik Çarşı taraftar grubunun öncülük ettiği ve diğer taraftar gruplarının da arasında bulunduğu şahısların yürümeleri, sonrasında Başbakanlık ofisini basmaya teşebbüs ettikleri anlaşılmıştır. Bahse konu olaylara katılıp katılmadığınızı, katıldıysanız burada bulunan şahıslara polise taş, misket atarak mukavemet etmeleri yönünde yönlendirip yönlendirmediğinizi, yönlendiren şahısların kim oldukları hakkında ilgi ve bilginizin olup olmadığı hakkında açıklayıcı ifadelerinizi veriniz.

-Gezi Parkı Olayları esnasında Çarşı grubu üyelerini bu olaylara yönlendirmek amacı ile herhangi bir grup ya da şahıslardan maddi, lojistik (gaz maskesi vb) yardım sağlanıp sağlanmadığı, sağlandı ise bunun kim ya da kimler tarafından sağlandığı hakkında açıklayıcı ifadelerinizi veriniz.

-Taksim Gezi Parkı içerisinde herhangi bir şekilde bulundunuz mu? Bulunduysanız bulunma sebebiniz nedir? Taksim Gezi Parkı'na yemek ihtiyaçlarını insanların nasıl sağladığı hakkında bilginiz var mı? Açıklayınız.

-15. 06. 2013 günü olayların yaşandığı bölgelerde baz verdiğiniz anlaşılmıştır. Bahse konu yerlerde bulunma sebebiniz nedir?

-Yukarıda tespit edilen ve aşağıda resim ile gösterilen twitter hesabında paylaşılan, "Yeşilköy'de kömür, makarna dağıtımı başlamış, koşun la koşun"diyerek kast ettiğiniz nedir?

-Twitter hesabında paylaşımınızda "direnişe devam" diyerek kast ettiğiniz nedir?

"Yeşilköy'de kömür makarna dağıtımı başlamış koşun la koşun" ne demek - Resim : 1

"Yeşilköy'de kömür makarna dağıtımı başlamış koşun la koşun" ne demek - Resim : 2

"Yeşilköy'de kömür makarna dağıtımı başlamış koşun la koşun" ne demek - Resim : 3

Yusuf Yavuz

Odatv.com

Gezi Parkı arşiv