CHP’DEN NE BEKLİYORUZ?

Sayın CHP’liler: Yaşamakta olduğumuz kansız iç savaşta bu ülkeyi dikensiz gül bahçesi yapmak isteyenler, gladyonun silahsız tetikçilerini kullanarak...

Sayın CHP’liler: Yaşamakta olduğumuz kansız iç savaşta bu ülkeyi dikensiz gül bahçesi yapmak isteyenler, gladyonun silahsız tetikçilerini kullanarak sadece size karşı değil, bütün millete karşı büyük bir komplo düzenlediler. Şimdi o milletin gözü üstünüzde: Genel Başkanınızın istifa konuşmasında onlara meydan okuduğunu unutmayın. Artık vıdıvıdıyı bırakın ve şu kurultaydan hep birlikte “hodri meydan” diyerek çıkın!

YSK DA ERGENEKONCU ÇIKTI!
Yüksek Seçim Kurulu Anayasanın 67. maddesine dayanarak referandum süresinin dört ay olduğuna karar verdi ya, AKP ve yandaşları tarafından derhal saldırıya uğradı. İki ay olsaydı iptal davası ve /veya kapatma davası yetişmez, paketi hap gibi yuttururuz sanıyorlardı, olmadı. İktidarın oyununu bozduğuna göre YSK da gizli Ergenekoncuymuş demek ki.

WEB FATİHLERİ PANİKTE
Kaset komplosu istenilen etkiyi yaratamayınca bundan yararlanmayı umanlar “CHP mağdurlara oynuyor” diye oyuncağı elinden alınmış gibi ağlıyorlar. Çünkü mağduriyeti onlara babalarından kalma bir hak olarak görüyorlar. Çelebice söylersek şöyle dememiz lazım: Böbürlenme padişahım, senden mağdur Baykal var!

İFTARDAN SAHURA NE DEMEK?
Başbakan sonunda dayanamadı, kendini de yakabilecek olan kirli silaha dokundu: “Eşine ihanet eden kişi mağdur değildir” dedi. Ardından da ekledi: “Referandumda iftardan sahura bunu anlatacağız!” Tercümesi şu: Sürecin son ayına denk düşen Ramazan’ın, “yasak olmayan” saatlerinde, yani oruçlu değilken zinadan bahsedip kara propaganda yapacak.

RÖVANŞINIZI SEVSİNLER
Referandum 12 Eylül tarihine denk düşünce yandaşlar “rövanşı alacağız” propagandasına başladılar. Yani o anayasayı daha da baskıcı yaparak sivil faşizmin askeri faşizmden rövanşını alacaklar! Ama hiç hesaba katmadıkları bir şey var: AKP’nin yaptırdığı bazı anketlerden bile pakete “hayır” çıktığı söyleniyor. Öyle olursa bu sahte kahramanlar otuz yıl sonra 12 Eylül’ü bir daha aklamış olacaklar!

BU HABERİ YANDAŞ MEDYADA BULAMAZSINIZ!
Ergenekon’dan 16 aydır tutuklu olan teğmen Emre Baltacı tahliye oldu. İbrahim Şahin’e yakıştırılan adı çok fiyakalı “S-1 yapılanmasına” üye olmakla suçlanıyordu. “Suç vasfında değişiklik ihtimali” dikkate alınarak, yani “pardon yanlışlık olmuş” denerek salıverildi. Korku imparatorluğunda genç bir insanın 16 ayının değeri işte bu kadar!

GÖRMEMİŞİN KOMŞUSU DENİZE DÜŞMÜŞ…
Komşu Yunanistan krizin pençesinde kıvranıyor, kitleler meclise yürüyor, gösterilerde insanlar ölüyor. Bizim görgüsüzler hanedanı, uçağa 10 bakan, 100 iş adamı doldurup ziyarete gidiyor. Buna “geçmiş olsun” ziyareti değil, “nispet verme ziyareti” denmez mi? Sanki hacıağalar hazır kriz varken Ege’den bir kaç ada satın alalım diye sefere çıkmış gibiler. (Not: Zaten bazı Yunan gazeteleri de “Sultan Erdoğan” başlıkları attılar!)

Çelebi Efendi
Odatv.com

CHP deniz baykal arşiv