KİM TUTAR TAYYİP BEY'İ

Herkesin affına sığınarak meseleyi şöyle anlatmaya çalışacağım: Adamın biri 32 yıl önce gelmiş, kadıncağıza tecavüz etmiş. Kadına ait ne var, ne...

Herkesin affına sığınarak meseleyi şöyle anlatmaya çalışacağım:

Adamın biri 32 yıl önce gelmiş, kadıncağıza tecavüz etmiş. Kadına ait ne var, ne yok, çocukları dâhil yakmış; ortalığı yıkmış. "Bu evde bundan sonra benim sözüm geçecek." demiş, kurallarını açıklamış, düzenini kurmuş. Kimse kadıncağıza tecavüze karşı çıkmadığı gibi, ahali hep birlikte, yüzde 92 gibi bir oyla "hadi evlenin" temposu tutmuş.

Tecavüzcüyle kadıncağız evlenmiş. Yeni yeni çocuklar olmuş. Bu çocukların nüfus kaydı dâhil neyi var neyi yok tecavüzcü babanın belirlediği, konu-komşusunun da onayladığı kurallara göre yapılmış. Torunlar bile olmuş vs.

Şimdi 32 yıl sonra: "Bu evlilik geçersiz, sen zavallı kadına tecavüz etmiştin." deniyor. Sadece bu dense iyi. Üstüne: "Boşanın." talebi geliyor. Bununla kalmıyor, reddi miras yapılıyor; yani çoluk-çocuğun, torunların varlığı bile neredeyse geçersiz sayılıyor!..

İşte 12 Eylül darbesinin yargılanması, milletin müdahillik için sıraya girmesi tam buna benziyor. Özetle herkes aslında kendi varlığını, varlık sebebini reddediyor. Ne olacak şimdi o çoluk çocuğun, torunların yediği, içtiği; yaptığı? Onların da yok hükmünde sayılması gerekmiyor mu?

Helal olsun Tayyip Bey'e !.. Muhalefeti yine iplik gibi ardına dizdi, mahkemeye taşıdı ya!.. Bundan sonra onu tutabilene aşk olsun! Herkes her türlü hakaret ve aşağılamalarına da hazır olsun; kızmaca yok !..

Sırf: "Aman bize darbeci derler." derdiyle 12 Eylül davasına müdahil olan muhalefete küçük bir uyarım var:

Bu iş burada kalmayabilir. Başbakan Erdoğan yeni Anayasa için dört bir taraftan kuşatılmış. Meclis’teki komisyon sadece zevahiri kurtarıyor; bir şey çıkmayacağı belli. Şimdi siz maaile 12 Eylül’ü reddederek AKP’nin zaten görmezden geldiği mevcut Anayasa’yı resmen de yok hükmünde addedip: "Anayasamız olmadığına göre, işte benim yeni anayasam; buyurun referanduma!" demesinin önünü açıyor olmayasınız?!.. "Değiştirilemez, değiştirilmesi teklif edilemez" Anayasa’dan böyle kurtulmak mümkün mü; mümkün!..

Tayyip Bey’e bir helâl olsun daha! Önce 3x4, şimdi 12 Eylül davası... Türkiye yeter ki gerçek gündemine dönmesin, gerçek tehlikeleri konuşmasın, muhalefet onun belirlediği gündemle oyalansın!..

12 Eylül yargılanmasın mı? Elbette yargılansın; ama mesela 17 yaşındaki Erdal Eren’in yaşını büyütüp astıkları için, diğer idamlar ve işkenceler için... Yunanistan’ın NATO’ya dönüşüne izin verdikleri için...

Silivri’den kucak dolusu sevgiler,

Müyesser Yıldız

Odatv.com

Müyesser Yıldız 12 eylül davası recep tayyip erdoğan arşiv