O cemaatin liderinin taktığı kolye dikkat çekti

Rıfai cemaatinin kadın lideri Cemalnur Sargut bayram öncesi ekran karşısına çıktı. Sargut'un takmış olduğu kolye dikkatlerden kaçmadı. Chanel marka kolyenin fiyatı 41 bin liradan fazla...

Türk mutasavvıf ve İslam Alimi olarak tanınan Kenan Rıfai’nin oluşturduğu Rıfai cemaatinin kadın lideri Cemalnur Sargut, haber programı sunucusu Simge Fıstıkoğlu ile bir araya gelerek Kurban Bayramı öncesi sohbet etti.

Sohbet esnasında Sargut’un taktığı kolye dikkatleri üzerine çekti. Chanel marka olan altın kolyeler pahalılığıyla biliniyor.

Satış fiyatı 2400 dolar olan kolyenin Türk Lirasıyla vergiler hariç 41 bin liradan fazla bir fiyatı bulunuyor.

KENAN RIFAİ KİMDİR

Kenan Rıfai Büyükaksoy, 1867 yılında dünyaya geldi. Kenan Rifai, yirminci yüzyılın ilk yarısında yaşayan İslâm âlimleri arasında önemli yeri olan bir mutasavvıftır. İslâmiyet'in ilk tarikatlarından biri olan Rıfâiyye'nin İstanbul kanadını kurmuş, tarikatın görüşlerini 20. yüzyılın modern hayat şartlarına göre yorumlamış, 1908 ile 1925 arasında tarikatını oluşturmuştur.

Türkiye’de pek çok yazar, edebiyatçı ve sanatçıyı etkileyen Rıfai, 1925’te tekke ve zaviyelerin yasaklanmasını “Hakkın tasarrufu” olarak yorumlamıştır. Rıfai, 7 Temmuz 1950 tarihinde hayatını kaybetti.

CEMALNUR SARGUT KİMDİR

Cemâlnur Sargut, 3 Kasım 1952'de İstanbul'da mutasavvıf bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. Üniversite eğitimini kimya mühendisliği dalında tamamladı. Gençliğinde felsefeye ilgi duyan Sargut, büyük felsefecilerin hayâtını incelediğinde, bu ilmin yaşanamayan bir ilim olduğu kanaatına varınca, İslâm'a ve tasavvufa yöneldi. Sâmiha Ayverdi'nin yakın çevresinde Kur'ân ve Mesnevî çalışmalarına başladı.

Ken'an Rifâî, Meşkûre Sargut ve Sâmiha Ayverdi etkisinde tasavvuf araştırmalarının yanı sıra Mevlânâ Celâleddîn-î Rûmî, Abdülkâdir Geylânî, İbn-i Arabî, Niyazî-î Mısrî, Abdülkerîm el-Cîlî, Şems-î Tebrizî ve Sultan Veled gibi büyük mutasavvıfların yorumlarıyla Kur'an sûrelerini açıklayan eserler yazdı. Ayrıca halka açık "Mesnevî", "Füsusu'l Hikem" ve "Tasavvuf" dersleri ve sohbetleri yapmaya devam etmektedir.

Odatv.com

kolye Chanel cemaat cemalnur sargut kenan rifai