Gülşen'in yasağı kaldırıldı

Şarkıcı Gülşen'in itirazını değerlendiren mahkeme, yurt dışına çıkış yasağını kaldırdı.

Gülşen'in yasağı kaldırıldı

İmam hatiplilerle ilgili sözleri nedeniyle 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan şarkıcı Gülşen Çolakoğlu hakkındaki yurt dışına çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol şartı, 250 bin lira güvence miktarı ödenmesi koşuluyla kaldırıldı.

Gülşen Çolakoğlu, İstanbul Ataşehir’de, 30 Nisan 2022 tarihinde verdiği bir konserde imam hatiplilerle ilgili sözleri nedeniyle, konserden aylar sonra tutuklanan ve itiraz üzerine konutu terk etmemek şeklinde adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. ‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik’ suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanarak hakkında dava açılan şarkıcı Gülşen Çolakoğlu’nun, ev hapsi şeklindeki adli kontrol kararı da itiraz üzerine yurt dışına çıkış yasağı konularak kaldırılmıştı.

21 EKİM’DE DURUŞMA YAPILMIŞTI

Gülşen Çolakoğlu, 21 Ekim’de, İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkarak savunma yapmıştı. Gülşen’in avukatları, müvekkilleri hakkındaki yurt dışına çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol şartının, Gülşen'in İspanya'da eğitim gören çocuğu ile bağ kuramamaktan dolayı yaşadığı mağduriyeti dile getirerek kaldırılmasını talep etmişti, ancak mahkeme bu talebi reddetmişti. Duruşma da 21 Aralık’a ertelenmişti.

AĞIR CEZA MAHKEMESİNE İTİRAZ SONUÇ GETİRDİ

Gülşen’in avukatları, daha sonra üst mahkeme olan İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak, yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasını talep etti. Üst mahkeme, avukatların, müvekkilleri hakkındaki adli kontrol şartının kaldırılması talepli dilekçelerini değerlendirdi. Mahkeme, Gülşen hakkındaki ‘yurt dışına çıkmamak’ şeklindeki adli kontrol tedbirinin, ‘güvence miktarı yatırmak’ şeklinde değiştirilmesine karar verdi.

GÜVENCE MİKTARI 250 BİN TL

Güvence miktarını 250 bin TL olarak belirleyen mahkeme, bu miktar yatırıldıktan ve makbuz mahkemeye sunulduktan sonra yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasına karar verdi.

Odatv.com

Gülşen son dakika