Psikolog Esra Ezmeci: Hesabı ödemeyen erkeğe saygı duyulmaz

Psikolog Esma Ezmeci’nin ‘hesabı ödemeyen erkek’ için yaptığı açıklamaları gündem oldu.

Hayatta Her Şey Var programına katılan Uzman Psikolog Esra ezmeci, kadın-erkek ilişkilerini yorumladı. Ezmeci’nin kadınlara verdiği tavsiyeler tartışmalara neden oldu.

İşte Ezmeci’nin tartışma yaratan açıklaması:

“Hesap gelince "gel canım hesap geldi benim de yanımda para yok zaman zaten senin ödemen gerekir ya" deyin. Ödemeyin siz sakın ödemeyin bekleyin. Erkek gibi hissetmek nedir; senin sorumluluğunu alması demektir. Bu erkek hiç seninle ilgili sorumluluğu almıyor erkeğin gerektirdiği maddi yükümlülüğü hiç yapmıyorsa o zaman ona erkek olarak saygım kalmıyor.

Bir erkek yemeği bile ödemekten çekiniyorsa benim hayatımda ne katkısı olacak. Erkek her zaman yatırım yaptığı, para harcadığı kadını unutamıyor ve daha çok seviyor.

İlişkinizin selameti açısından isteyin. "çok beğendim alamıyorum ya". Bırakın isteyin, hiç istemekten utanmayın. Yok para vermek işte, ben utanırım, gurur yaparım. "hayır gurur yapmayacaksınız ya. Canım benim işte sıkıştım param yok, verir misin bunu sen ödersin" deyin.

Erkek hep daha çok para getirmek istiyor ve kadından daha çok kazanmak istiyor ki kendinin güçlü hissetmek için o zaman erkek size maddi olarak da bir şeyler yapmak istiyor. Bırakın yapsın.

İsteyin, istemekten çekinmeyin ne kadar paranız olursa olsun. Çok paranız olsa bile isteyin. Ben şunu istiyorum, şunu çok beğendim, bana alır mısın, ay ne kadar güzel deyip aldırın.”

Odatv.com

ESRA EZMECİ magazin