Son kurban Erkan Petekkaya... Dolandırılan ünlülerin listesi

Her Şeye Rağmen’in Cannes Film Festivali’nde gerçekleştirdiği dünya prömiyerinin ertesi günü filmin başrol oyuncusu Erkan Petekkaya, kapkaççının saldırısına uğradı.

Habertürk'ün haberine göre, Petekkaya, restoranda bir süre daha oturduktan sonra oteline dönmek için festival alanından taksi durağına doğru yürürken telefonu çaldı. Petekkaya, telefonda konuşurken yürümeye devam etti. O esnada bir kapkaççı, elinden telefonu alarak koşmaya başladı. Petekkaya, yaklaşık 300 metrelik bir kovalamacadan sonra hırsızı yakaladı.

50 EURO VERİP UZATIP TELEFONUNU İSTEDİ

Erkan Petekkaya, olay sonrası yaptığı açıklamada, "İnsanların arasından zigzag yaparak hırsızı kovaladım. Bu kadar hızlı koşabildiğimi bilmiyordum. Hırsız genç bir çocuk olmasına rağmen yakaladım. 'Paraya ihtiyacın varsa ben sana vereceğim' diyerek 50 euro uzatıp telefonumu istedim. Kabul etmeyince bir 50 euro daha uzatıp 'Al bu paraları benim telefonumu ver' dedim. Paraları almasına rağmen telefonumu vermeyince, devriye gezen polislere götürdüm" dedi.

POLİSLER İNANMADI

Ünlü oyuncu yaptığı açıklamada polislerin kendisine inanmadığını söylerken sözlerine şu şekilde devam etti:

"Polisler önce bana telefonun bana ait olmadığını düşündü. Ben de telefonu kapatıp açtım ve foto galerideki fotoğraflarımı gösterdim. Bunun üzerine telefonumu bana verdiler. Daha sonra hırsızın cebinde iki tane 50 euro olduğunu söyleyip onları da istedim. Cebini aradılar ve iki tane 50 euro buldular. Paraları da iade ettiler."

DAHA ÖNCE DOLANDIRILAN VE SOYULAN ÜNLÜLER

Ünlü camiasında dolandırılan ve soyulanlar listesine son olarak oyuncu Erkan Petekkaya girdi. Daha önce birçok ünlü isim dolandırıcıların ve hırsızların hedefi olmuştu.

İşte magazin dünyasında dolandırılan ve soyulan insanlar:

ÇAĞLA ŞİKEL

Sahte fatura kullanıp vergide usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle 5 yıla kadar hapsi istenen model Çağla Şıkel, yaptığı açıklamada muhasebecisini suçladı.

TUVANA TÜRKAY

Fenerbahçeli futbolcu Alper Potuk'un oyuncu sevgilisi Tuvana Türkay karaborsacılar tarafından dolandırıldığını şöyle açıklamıştı: Uzun bir Güney Amerika tatili yaptım. Çok da güzel zaman geçirdim. Fakat Arjantin'de kandırıldım. Derbi maç izleyecektim, ama aldığım bilet sahteymiş. Karaborsacılar tarafından dolandırıldım.

GÖZDE KANSU

Oyuncu Gözde Kansu, bindiği bir takside, sürücünün anlattığı acıklı hikayeye üzülüp, taksiyi gördüğü ilk ATM'de durdurduğunu ve para çekerek taksiciye yardımda bulundu. Bu olay sonrası arkadaşlarından da benzer hikayeler duyunca dolandırıldığını anladı.

YİĞİT ÖZŞENER

Oyuncu Yiğit Özşener'in kredi kartını kopyalayan dolandırıcılar, Amerika'dan 9 bin liralık harcama yaptı.

KIVANÇ TATLITUĞ

Oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ, kendisinden tahsil ettiği vergi borçlarını yatırmayarak 3, 5 milyon TL zarara uğrattığını iddia ettiği eski muhasebecisi Erdal D. tarafından dolandırıldı.

OYA BAŞAR

2012'de yaşanan olayda, tiyatro oyuncusu Oya Başar, Sarıyer'de iki villa yaptırmak için anlaştığı firma tarafından dolandırıldı. Savcılığa başvuran Oya Başar, 1 milyon 680 bin dolar değerindeki villalar karşılığında vekaletle Bebek'teki 2.2 milyon dolarlık evini satan firmadan ne parasını, ne de villaların tapusunu alamadı.

ASUMAN DABAK

Oyuncu Asuman Dabak, beraber tavuk restoranı açmak istediği İ.D. isimli bir erkek tarafından dolandırıldı. Asuman Dabak, tavuk yemekleri yapan bir restoran zinciri açmak için ortak olduğu İ.D.'ye sürekli çek yazdı. 2.5 milyon TL'lik çek kesen Asuman Dabak, restoranla ilgili hiçbir şey yapılmadığını fark edince soluğu savcılıkta aldı. İ.D. ise bir ay sonra yakalandı.

Türkücü Bülent Serttaş kendisini Erzincan Valisi olarak tanıtıp, yardım kampanyasına katılması için mesaj bırakanları aradı. Telefondaki kişi Bülent Serttaş'tan tekerlekli sandalye kampanyasına destek vermesini istedi. Vali sandığı dolandırıcının ricasını kırmayan Bülent Serttaş, verilen hesap numarasına 15 bin lira para yatırdı.

ECE ERKEN

Instagram'da "Sözleşmesiz iş yapmayın" diye takipçilerini uyaran Ece Erken dolandığını şu sözlerle anlatmıştı: Size benden bir tavsiye... Üst komşunuz da olsa, tanıdık da olsa eğer bir mimara evinizi emanet ediyorsanız, bütçeniz belli bile olsa ortada mailleşmeniz bile olsa mimarın yanındaki çalışanlar bile şahit olsa, evi teslim ettikten sonra hele ki ünlüyseniz sizden 2, pardon 3 katı isteyebilirler. 'Gazetelere demeç vereceğim' diye tehdit edebilir ve mahkemeye verip bu parayı isteyebilir! Aman ha dikkat edin! Mahkeme yanlış karar verebilir ama çok şükür temyize gidebilirsiniz!

CANAN KARATAY

Beslenme üzerine hazırladığı kitapları ve Karatay diyeti ile tanınan Prof. Dr. Canan Karatay, kendilerini telefonda polis süsü veren dolandırıcılara 50 bin dolar ve 10 bin lirasını kaptırdı.

Odatv.com

erkan petekkaya cannes Hırsızlık cannes hırsızlık