Clinton "doğru şeyi yaptım" dedi

Pazar günü katıldığı televizyon programında sorulan sorular, eski ABD başkanlarından Clinton'ı bir hayli terletti...

Clinton "doğru şeyi yaptım" dedi

Pazar günü katıldığı televizyon programında sorulan sorular, eski ABD başkanlarından Clinton'ı bir hayli terletti.

NBC News kanalında katıldığı Today adlı programda Bill Clinton'a, tacizlere karşı olan #MeToo hareketinin ışığında Lewinsky skandalını artık farklı bir gözle değerlendirip değerlendirmediği ve Monica Lewinsky'den özür dileyip dilemediği soruldu.

DOĞRU ŞEYİ YAPTIM

Başkanlığı esnasında stajyeri Monica Lewinsky ile Beyaz Saray'da defalarca ilişkiye giren ve bu sansasyonel olayla dünya gündemini sarsan kırk ikinci başkanın, bu soruya cevap vermeye çalışırken sıkıntılı anlar yaşadığı gözlemlendi.

Programın sunucusu Craig Martin'in sorusunu Clinton şöyle cevapladı:

"O gün de bugünkü gibi güçlü bir kadın hareketi olsaydı bile başka türlü davranmazdım. Ben doğru şeyi yaptım. Lewinsky'e kişisel bir özür borçlu olduğumu düşünmüyorum."

NE OLMUŞTU?

Beyaz Saray'da staj yapan Lewinsky ve Başkan Clinton arasındaki ilişki, 1995 yılında başlamıştı.

Skandal açığa çıktığında başlangıçta her şeyi yalanlayan Bill Clinton, sonunda "uygunsuz bir fiziksel temas" yaşadıklarını itiraf etmişti.

Monica Lewinsky, 1998 yılında kamuoyunun haberdar olduğu skandalın ardından yıllarca sessizliğini korumuş, ilk defa 2014 yılının mayıs ayında konuşmuştu.

Skandal sırasında 22 yaşında olan Monica Lewinsky, mart ayında Vanity Fair dergisinde bir yazı kaleme almıştı.

Yazısında skandalın ortaya çıkmasıyla herkes tarafından dışlandığını ve travma sonrası stres bozukluğu yaşadığını belirten Lewinsky, pişman olduğunu da açıklamıştı.

Odatv.com

ABD CLINTON arşiv