Bursa’da Moda Günleri

Bursa’da bu yıl dördüncüsü gerçekleşecek Bursa Fashion WEEK-4 moda-tasarım yarışma ve moda günleri 31 Ekim – 1 Kasım 2021 Bursa Heybeli Otelde gerçekleşecek.

Bursa’da Moda Günleri

Genç tasarımcılara yeni kapılar açan Bursa Fashion WEEK, düzenlediği tasarım yarışması ile genç tasarımcıları teşvik ederken, şehrin tekstil ve moda sektörüne önemli bir katkı sunuyor. Bursa’nın tekstil sektörünü hem ülkemize hem dünyaya duyurmuş oluyor. Pandemi nedeniyle her yıl yapılan şehir korteji, bu yıl düzenlenmeyeceği açıklandı.

Bursa Fashion WEEK-4’i düzenleyen komite Ülkemizde tekstil şehri unvanını taşıyan Bursa, dünya devlerinin fason üssüne dönüştü. Dünya markalarının kumaş ve konfeksiyon üretiminin kalitesi yüksek üretim ile Bursa tekstil şehri unvanını koruma da, fason üretiminin dışına çıkamamakta. dedi.

Ülkemizin zengin kumaş ve kültürel ezgileri dünya modasında boy gösterecek yeni tasarımcı ve yetenekleri keşfetmeye çalışan Bursa Fashion WEEK-4 "Kozanın İpeğe Yolculuğu" tasarım yarışması ile 170 başvuru sonucunda, ön eleme sonucu 18 finalistini belirleyerek 31 Ekim 2021'de final defilesi İle kazanan finalistlerini belirleyecek. Yurtiçi ve yurtdışından katılan finalistler, Heybeli Otel-Bursa'da Final Defilesi ve Ödül töreninde buluşacak.

Bursa Fashion WEEK-4 Jüri Komite Bşk. Muzaffer Çaha Başkanlığında yürütülen ön elemede birbirinden değerli jüri üyeleri puanlamaları ile en başarılı tasarımcıları belirleyecek. Bursa Fashion WEEK-4 jüri üyelerinin oluşturduğu komitede, Galatasaray Bşk. Yardımcısı Turgay Kıran, Emelya LTD.ŞTD Kurucu ve işletmecisi, Modacı Yaşariye Doğan, Karkent Tex.Texstilci iş Adamı Ali Sayın, Elyaf Tex. Texstilci Sami Bilge, Bilekler Grup Levent Bilek, Barmak Barutçuoglu Grup Mustafa Barutçuoğlu, Medox Tekstil Hakan Kızılırmak, Heybeli Otel-Bursa Aykut Aydın, Baem İnş. Banu Özdağ, Klass Magazin Muammer Kapucuoğlu, Koreograf Asil Çağıl gibi değerli isimlerin imzasını taşımakta. Tekstil şehri Bursa, dünya moda merkezlerinden biri olma aday. Bursa Fashion WEEK yurtiçi ve yurtdışından katılan markaların defilelerini podyumlarda moda severler ile buluşturuyor. Bursa 1326 Panorama Müzesinde gerçekleşecek ŞEHR-İ SULTAN EMELYA HOUTCOTURE defilesi müzenin tarihi dokusu ile bütünleşen konsept defile, moda severler ile buluşacak.

Karkent Tekstil Fabrikasında gerçekleşecek İstanbul'dan katılan Leyla Uluk Moda Dizayneri Kadın coture defilesi gerçekleşecektir. Heybeli Otel Bursa'da 31.Ekim2021 Bursa Fashion WEEK-4 Galasında sponsor ödül töreni ve Bursalı sanatçılarının da yer alacağı gecede Karma Defile Galası ile taçlandıracak. Dünyayı saran pandemi nedeni ile Bursa Fashion WEEK-4 Festivalin kortejinin bir sonraki Fashion WEEK 'de yapılması öngörülmüştür. Moda Günlerine Destek Veren Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi, Nilüfer Belediyesi, Referans Catering, Livza Uyar, Sente Services ,Klass Magazin, Bursa'da Bugün, kuruluş ve yöneticilerinin Bursa Fashıon WEEK-4’te yer almalarından gururluyuz.

Haber: Nasuh Bektaş

Odatv.com

Bursa Bursa Fashion Week