Ata Demirer'den "Pina" müjdesi

Ünlü komedyen Ata Demirer sosyal medya hesabından, iklim krizi nedeniyle nesli tükenme tehlikesi altında olan midye türü "pina" ile ilgili sevindiren bir paylaşım yaptı.

Ata Demirer'den "Pina" müjdesi

Ata Demirer, Instagram hesabından bir midye türü olan "Pina" ilgili bir sevindiren bir paylaşım yaptı.

İklim krizi nedeniyle nesli tükenme tehlikesi altında olan pinayla poz veren Ata Demirer paylaşımında, "Bu ölmüş bir kum midyesi “Pina” 2-3 senedir Akdeniz den gelen bir virüs nedeniyle toplu biçimde neredeyse tüm yaşam alanlarında öldüler, Su ürünleri yaşayan pina’ya rastlarsanız haber verin demişti. İşte size harika haber az önce dalış yaptım Erdek kıyı boyunca yaşayanlarına rastladım. Hayat bir yolunu bulmuş çok şükür " ifadelerini kullandı.

Ata Demirer'den "Pina" müjdesi - Resim : 1

PİNA MİDYESİ NEDİR?

İklim krizi nedeniyle nesli tükenme tehlikesi altında olan midye türü pina Akdeniz ve Ege Denizi’nin kumlu çakıllı bölgelerinde 60 metre derinliğe kadar sığ ve derin sularda bulunurlar. Genellikle Posidonia, deniz çayırlarının arasında görülürler.
Kabukları genelde sütlü kahverengi ve bazen kızıl kahveye yakın renkte olan pinaların kabukları üzerinde gri noktalar olabilir.

Ata Demirer'den "Pina" müjdesi - Resim : 2
Pina

Maksimum boyları 90 cm’dir. Sivri uçları ile kumların içinde dik dururlar. Dış kısımları liflidir. Tepe kısımları yuvarlaktır. Beslenme ve solunum amaçlı kabuklarını açarlar. Kabuk parçaları eşit ve uzun üçgen şeklindedir. Kabukların tabanı düzdür ve yaşadıkları zemin üzerine sabitlenmiştir. Genellikle, kabuk üzerinde kabuklu hayvanlar ve yosunlar bulunur ve bu durum kamuflaj sağlar. Plankton, mikroskobik canlılar ve organik besin maddeleri ile beslenirler.

Odatv.com

Ata Demirer pina