Sandıma'nın acı kaybı... Hikayesine çok şaşıracaksınız

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Sandıma Köyü’nü korumak, yaşatmak için büyük mücadele veren ve kimsenin yaşamadığı köyde sanat müzesi kuran İsmail Erkoca yaşamını yitirdi.

Sandıma'nın acı kaybı... Hikayesine çok şaşıracaksınız

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak Mahallesi’ndeki 600 yıllık terk edilmiş Türkmen köyü Sandıma’yı korumak, yaşatmak ve tanıtmak için mücadele eden, 20 yıldır eşi Nurten Erkoca ile Sandıma Köyü’nde tek başlarına yaşayan 76 yaşındaki ressam İsmail Erkoca bugün hayata gözlerini yumdu.

Sandıma'nın acı kaybı... Hikayesine çok şaşıracaksınız - Resim : 1

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından arkeolojik ve doğal sit alanı ilan edilen köyü korumak ve restorasyon çalışmalarına destek vermek amacıyla köyde açtığı Nuriş Sanat Galerisi ve Müzesi ile tarihi köyü ziyarete gelenlere tanıtan Erkoca’nın vefatı büyük üzüntüye neden oldu.

Sandıma Köyü için büyük mücadele veren İsmail Erkoca’nın yaşlılığa bağlı hastalıkların tedavisi için oğlu tarafından İstanbul’a götürüldüğü, ancak merdivenlerden düşüp ağır yaralandığı ve yaklaşık 40 gündür yoğun bakımda tedavi gördüğü öğrenildi.

Sandıma'nın acı kaybı... Hikayesine çok şaşıracaksınız - Resim : 2

Erkoca’nın cenazesinin yarın öğle namazından sonra İstanbul Maltepe Merkez Camii’nden kılınacak namazın ardından Adatepe Aile Mezarlığı’nda toprağa verileceği belirtildi.

Odatv.com

Sandıma Muğla