Netflix reklamlı üyeliğe başladı, ilk 12 ülke hangisi

Netflix önümüzdeki ay 12 ülkede reklamlı üyelik planını hayata geçirecek. 3 Kasım günü reklamlı üyelik ABD, Avustralya, Brezilya, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Güney Kore, Meksika, İspanya ve İngiltere’de devreye girecek. Türkiye, bu seçeneğin olacağı açıklanan ilk ülkeler arasında yer almıyor.

Netflix reklamlı üyeliğe başladı, ilk 12 ülke hangisi

Netflix'in İngiltere’de reklamlı üyeliğinin bedeli aylık 4,99 sterlin olacak. Bir cihazda izlenebilen ve HD yayın yapan temel paket ise 6,99 sterlin. İki cihazda izlenebilen ve yüksek kalite HD olanağı sunan standart paketin ücreti ise 10,99 sterlin olarak belirlendi. Özel paketin ücreti de 15,99 sterlin olarak açıklandı.

BBC'nin haberine göre, ABD’de ise reklamlı temel üyeliğin bedeli 6,99 dolar olarak belirlendi. Reklamlı üyelikte her bir saate 4-5 dakika reklam yapılacak. Bu paketin içinde lisanslama nedeniyle bazı filmler ve diziler bulunmayacak.

Şirketin kurucularından Reed Hastings, daha önce “Netflix’te asla reklam olmayacağını” dile getirmişti. Netflix ise yaptığı basın açıklamasında artık her kişiye uygun bir üyelik paketlerinin olduğunu vurguladı.

Disney de bu yılın sonunda ABD’de reklamlı üyelik tercihini devreye sokacağını açıklamıştı. Hulu ve HBO Max gibi platformların da reklamlı üyelikleri bulunuyor.

Odatv.com

reklamlı üyelik netflix