Bergen olamadı Cahide olacak

Türk sinemasının unutulmaz ismi Cahide Sonku’nun hayatını konu alan dizi için ilk başrol teklifi Serenay Sarıkaya’ya gitti.

Bergen olamadı Cahide olacak

1981’de hayatını kaybeden yönetmen ve oyuncu Cahide Sonku’nun hayatı bir kez daha dijital bir platform için diziye çekiliyor. BKM yapımcılığında 2023’te yayınlanması planlanan uzun soluklu proje için hazırlıklara başlandı. Efsanevi oyuncunun hayatını oynayacak isim için ilk teklif Serenay Sarıkaya'ya gitti.

2018’de ‘Bergen’ filminde oynayacağı açıklanan Serenay Sarıkaya, araya pandeminin girmesi nedeniyle çekim takvimi değişince projeden ayrılmıştı.

Hürriyet'in haberine göre, 5.5 milyon kişiye ulaşarak bir rekor kıran filmde yer alamadığı için üzüldüğü konuşulan Serenay Sarıkaya’nın “Cahide” projesine sıcak baktığı ve ilk görüşmenin olumlu geçtiği öğrenildi.

CAHİDE SONKU KİMDİR

Tam ismi Cahide Serap olan sanatçı, 27 Aralık 1919 yılında Yemen'in San şehrinde dünyaya geldi.
Cahide Sonku'nun babası o dönemin Osmanlı subaylarındandır. Dedesi Çorapsız İbrahim Paşa ise Osmanlı ordu komutanıydı. Aslen Yemenlidir.
Cahide Sonku, Darülbedayi'de tiyatro eğitimi gördü. Bir dönem sonra İstanbul Şehir Tiyatroları'nın en başarılı oyuncularından biri oldu. Halkevleri Tiyatrosu'nda eğitim gören sanatçı, tiyatrodan sonra sinema sektörüne girdi.
Odatv.com

Cahide Sonku serenay sarıkaya