Ahmet Güneştekin'den vakıf hamlesi

Ünlü ressam Ahmet Güneştekin, soyadını verdiği bir kültür sanat vakfı kurdu. Kuruluşu sosyal medya hesabından duyuran Güneştekin, pek çok kurumla iş birliği yapılacağının müjdesini verdi...

Ahmet Güneştekin'den vakıf hamlesi

Dünyaca ünlü ressam Ahmet Güneştekin; kültür, sanat ve eğitim alanında projeler üretmek ve bu alandaki girişimcileri teşvik etmek amacıyla “Güneştekin Vakfı”nı kurdu.

Vakfın kurulduğunu sosyal medya hesabından duyuran Ahmet Güneştekin, “Güneştekin Vakfı, kültür, sanat ve eğitim alanında faaliyet göstermek için kuruldu” notunu düştü.

Twitter hesabından da Vakfın kurulduğunu şu paylaşımıyla duyurdu:

“Değerli Dostlar, kurucusu olduğum @GunestekinVakfi kültür, sanat ve eğitim alanında faaliyet göstermek için kuruldu. Vakıf, yurt içi ve yurt dışında pek çok kurumla işbirliği yaparak kültürel etkinlikler ve sanat mekanları kurmayı hedefliyor.”

DİYARBAKIR SERGİSİ TARTIŞILMIŞTI

Güneştekin, 2021 yılında Diyarbakır'da açtığı "Hafıza Odası" sergisiyle gündeme gelmişti. Sergi, doğu illerinde gerçekleşmiş olan faili meçhuller, Kürtçe anadili yasağı başta olmak üzere Kürt meselesine dair eserler içeriyordu. 16 Ekim'de açılan ve 30 Aralık'ta sonlanması beklenen sergi Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın isteği doğrultusunda 15 Aralık'ta sona ermişti.

AHMET GÜNEŞTEKİN KİMDİR?

Ünlü ressam 22 Aralık 1966 tarihinde Batman'da doğdu. 9 yaşındayken yağlı boya ile tanışan Güneştekin 1981 yılında okulun kütüphanesinde kariyerindeki ilk sergisini açtı. Üniversite eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde gören Güneştekin okulu yarıda bırakarak Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun oldu. Güneştekin, resim çalışmalarıyla birlikte belgeselcilik alanında da projelere imza attı.

Odatv.com

Ahmet Güneştekin vakıf