109 yaşına giren Muazzez İlmiye Çığ Odatv’ye konuştu: En mutlu yıllarımı Atatürk döneminde yaşadım

Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ, 109 yaşına girdi. Yaşamında bir yüzyılı geride bırakan Sümer Kraliçesi duygularını Odatv’ye anlattı. Uzun yaşamın sırrını paylaşan Muazzez İlmiye Çığ gençlere seslendi: Çalışın, çalışın, çalışın…

Mersin’de yaşamını sürdüren Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ, 109’uncu yaşını kutladı. Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ, Odatv'ye yaptığı açıklamada en mutlu yıllarını Atatürk döneminde yaşadığını söyledi.
Muazzez İlmiye Çığ, uzun ömrün sırrını ve hayattan dileğini açıkladı.

Muazzez İlmiye Çığ, Odatv'ye verdiği demeçte şunları söyledi:


“EN MUTLU YILLARIMI ATATÜRK DÖNEMİNDE YAŞADIM”

- Yaşamınızı gözden geçirdiğinizde Türkiye’nin en iyi dönemi hangi yıllardı?

Yaşadığım en güzel zamanlar Atatürk zamanlarıydı. Çok heyecanlıydık, her şey birdenbire çoğaldı. O dönem bambaşkaydı. Atatürk sonrası işleri berbat ettiler. 1923 ve 1950 arası Türkiye’nin en güzel zamanlarıydı.

- 109 yaşına girerken hayattan dileğiniz nedir?

Bir an önce gitmek, yeter artık!( gülüyor) Dileklerim var: Allah evlatlarıma sağlık versin. Torunum gelecek, torunum sağlıkla gelsin. Bütün düşüncem bu.

- Uzun ömürlü olmanın sırrını paylaşır mısınız?

Bu sorunun yanıtını ben de bilmiyorum. Bilsem kitabını yazarım. Sigara, içki içmedim, kimseyle kavga etmedim. Çalıştım bol bol çalıştım. Uzun ömrün sırrı bence bu.

- Sevenlerinize son olarak ne söylemek istersiniz?

Çok okusunlar çok çalışsınlar, kıskançlıktan uzak dursunlar, açgözlü olmasınlar ben çok çalıştım, gençler de çalışsın, çalışsın, çalışsın…

Selen Öktem
Odatv.com

Röportaj selen öktem yeni yaşı sümerolog tarih Mersin Muazzez İlmiye Çığ