Sadettin Tantan: SADAT'ı anlamak için Yeni Zemin dergisi incelenmeli

Sadettin Tantan, SADAT'ı anlamak için 1990'lı yıllarda çıkan Yeni Zemin dergisini incelemek gerektiğini söyledi

Sadettin Tantan: SADAT'ı anlamak için Yeni Zemin dergisi incelenmeli

Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan SADAT konusund KRT TV'nin sorularını yanıtladı. SADAT'ı iyi anlamak için 1990'lı yıllarda çıkan Yeni Zemin dergisini dikkatlice izlemek gerektiğini vurgulayan Sadettin Tantan şöyle konuştu:

"SADAT gibi oluşumları iyi anlayabilmek için 1990'lı yıllarda Fatih'te kurulan gazete ve dergileri, Yeni Zemin dergisinden başlayarak oradaki editörlerin, gazetecilerin yazdığı yazılara bakmak gerekiyor. SADAT yeni bir kuruluş değil. Türkiye'nin içerden ve dışardan çökertilmesi projesinde nasıl rol aldığını Adnan Tanrıverdi açıkladı.
Yeni Zemin dergisini okuduğumuz zaman TSK böyle olacak, Türk siyaseti böyle olacak gibi yazılar görürsünüz. Yeni Zemin ve bu tarz dergilerde görev alan herkes çok zenginleşti. Hepsi bakan oldu, milletvekili oldu, belli yerlere geldiler.
SADAT da, geçmişten bugüne baktığımız zaman daha düne kadar Fethullah Gülen hareketi ile iç içe bir yapıydı. Yaptığı işlere bakıldığında ne kadar denetlendiği belli değil. SADAT yetkililerinin dışavurum ifadeleri artık bir şey yapamayacaklarının ve yargılanmaktan kaçamayacaklarının göstergesi"

Odatv.com