Yeni TikTok akımı ölüme sürüklüyor

Kullanıcıların yaptığı çeşitli akımlardan dolayı eleştirilerin hedefi haline gelen TikTok yeni bir akım ile tekrar gündeme geldi. TikTok kullanıcıları, ağızlarını bantlayarak kilo verdiklerini iddia ettikleri videolar çekmeye başladı. Uzmanlar ise bu durumun ilerleyen zamanlarda ölümcül olabileceğini söyledi.

Yeni TikTok akımı ölüme sürüklüyor

Kilo vermek için yapılan birbirinden farklı denemelere bir yenisi daha eklendi. TikTok’ta ağızlarını “bantlayan” bir grup insan, bu şekilde büyük oranda kilo verdiklerini iddia etti.

Bununla birlikte söz konusu bu videoları gören binlerce sosyal medya kullanıcısı bu yöntemi denemeye başladı.

Diğer yandan ağır bandı üreticileri, burundan nefes almaya zorlayarak "yağ kaybını artırdıklarını" iddia etseler de olası tehlikeleri de beraberinde getiriyor.

Güney Kaliforniya Üniversitesi'nden uyku uzmanı Dr. Raj Dasgupta, ağız bantlamanın en kötü ihtimalle nefes darlığına, boğulmaya yola açabileceğini belirtti. Özellikle uyku apnesi bulunan kişilerin büyük tehlike altında bulunduklarını söyleyen Dasgupta, bu yöntemi deneyenleri uyardı.

Dr Dasgupta CNBC'ye yaptığı açıklamada; ağız bantlamanın faydalarına dair sınırlı kanıt olduğunu ve çok dikkatli olunması gerektiğini, hatta bunu denemeden önce sağlık uzmanıyla konuşmanız konusunda uyarıda bulundu.

Bazı ağız bandı kullanıcıları, iyileştirilmiş uyku kalitelerinin bir sonucu olarak uyandıktan sonraki saatlerde daha fazla enerjiye sahip olduklarını iddia ediyor.

Bir kişinin uyurken boğaz kaslarının gevşemesi hava yollarını tıkadığında veya beyin vücuda nefes almaya devam etmesi için düzgün sinyaller göndermediğinde ortaya çıkabilir.

Uzmanlar, ağzı tıkamanın uyku apnesi semptomlarını daha da kötüleştirebileceği konusunda uyarıyor. Doktorlar ayrıca, burun geçişleriniz tamamen açık değilse, ağzınızı bantlamamanızı tavsiye ediyor.

Odatv.com

Tiktok