Yargıtay’dan Kadir Şeker kararı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Kadir Şeker (20) için verilen cezanın yüksek olduğunu belirterek, 1'inci Ceza Dairesi'nde cezanın bozulmasını istedi.

Yargıtay’dan Kadir Şeker kararı

Olay 5 Şubat 2020 tarihinde akşam saatleri sırasında Konya’nın Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi Piri Reis Parkı’nda meydana geldi. Özgür Duran (32) ve sevgilisi Ayşe Dırla (35) arasında çıkan tartışma sonrası Duran’ın genç kadına şiddetine şahit olan Kadir Şeker(20) olaya müdahale etti. Şeker, müdahale sırasında Duran’ı bıçaklayarak öldürdü.

Olayın ardından polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Şeker, ‘kasten adam öldürme’ suçundan yargılanarak 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada ömür boyu hapis cezasına mahkum edildi. Suçun ‘haksız tahrik’ altında işlendiği ve Şeker’in duruşmadaki iyi hali göz önünde bulundurularak 12,5 yıla düşürüldü. Sosyal medyada da büyük yankı uyandıran karar sonrası, Kadir Şeker’e birçok destek gelirken, verilen karar ise eleştirildi.

EN ÜST SINIRDAN İSTENDİ

Cumhuriyet Savcılığı, gerekçeli karar sonrası Konya Bölge Adliye Mahkemesi’ne ‘haksız tahrik’ indiriminin en üst sınırdan uygulanmasının istendiğini belirterek, itirazda bulundu. Şeker’in avukatları da karara itirazda bulunup, olayın meşru müdafaa olduğunu belirtti. Avukatların Konya Bölge Adliye Mahkemesi’ne sunduğu itiraz dilekçesinde, Kadir Şeker’in darp edilen bir kadına yardım etmek istediği ve bu sırada gerçekleşen olayın meşru müdafaa sınırları içerisinde gerçekleştiği belirtildi. Mahkemeden Şeker’in beraati ve tahliyesine karar verilmesi talep edildi. Özgür Duran’ın avukatları bu karara itiraz etti. Mahkeme, itirazları reddetti ve hapis cezasını onaylayarak, dosyayı Yargıtay’a gönderdi.

YARGITAY CEZAYI FAZLA BULDU

Yargıtay, Kadir Şeker için verilen cezayı yüksek bulduğunu belirterek, 1’inci Ceza Dairesi’nde cezanın bozulmasını talep etti. Kadir Şeker’in avukatı Emrah Daylan, konuyla ilgili “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı bugün Kadir Şeker'e verilen 12,5 yıl hapis cezasının yüksek olduğunu belirterek, 1'inci Ceza Dairesi'ne kararın bozulmasını istedi. Bizler 1'inci Ceza Dairesi'nin vereceği kararı bekliyoruz” dedi.

AĞABEYİ: UMUT OLUR UMARIM

Kadir Şeker'in ağabeyi Hidayet Fatih Şeker, adaletin yerini bulacağını düşündüklerini söyledi. Şeker, "Yargının kararına saygımız sonsuz. Yüce Türk yargısı, ne derse o olur. Tüm kamuoyu, cezanın yüksek olduğunu zaten söylüyordu. Verilen cezanın ne kadar ağır olduğunu biliyoruz. Kadına şiddet olaylarında Kadir Şeker'in olayı hep gündeme geliyor. Toplumda adalet duygusu zayıflamıştı. Böylelikle insanlar için bir umut olur umarım" dedi.

Odatv.com

ayşe dırla