Yaptırım inadı Alman vekilleri rezil etti... Rus medyası dalga geçti

Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan savaş Avrupa'nın enerji krizi yaşamasına yol açtı. Avrupa genelinde enerji krizi nedeniyle katı tasarruf önlemleri alınırken, Alman Federal Meclisi'nde vekiller palto ve atkılarla meclise katıldı.

Yaptırım inadı Alman vekilleri rezil etti... Rus medyası dalga geçti

24 Şubat tarihinde Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesiyle birlikte ilk günden beri Rusya, başta ABD olmak üzere Batılı devletlerden pek çok yaptırıma maruz kaldı. Söz konusu kendisine uygulanan yaptırımlar karşısında Rusya, çareyi Avrupa’ya gaz akışı sağlayan vanaları kapatmakta buldu.

Rusya’dan gelen doğalgaz akışından faydalanamayan Avrupa kıtası ise geniş çaplı enerji krizi yaşamaya başladı. Birçok Avrupa ülkesi çeşitli yöntemlerle “enerji tasarrufu”na gitti.

Tasarruf önlemleri alan ülkelerin başında gelen Almanya’da ise, Alman Federal Meclisi’nde vekiller palto ve atkılarla meclise katıldı. Ülkeye getirilen tasarruflar kapsamında Almanya Federal Parlamentosu Bundestag’da kaloriferlere 18 derece sınırı getirildi, birçok kamu tesisinde ısıtma cihazları kaldırıldı, sokak ışıkları kapatıldı.

Bu önlemler karşısında Federal Mecliste bazı milletvekillerinin parlamento oturumlarına palto ve atkılarla katıldığı görüldü. Birçok milletvekilin geçen haftaki bütçe görüşmesine kat kat giyinerek gelmesi dikkat çekti.

"OFİSTE CEKETLE OTURUYORUM"

Der Spiegel'in “Parlamentoda buz devri” başlığıyla duyurduğu habere göre, bazı milletvekilleri ofislerinin buz gibi olduğunu ve hastalık riski yaşadıklarını belirtti.

Yeşiller Partisi'nden milletvekili Renate Kuenast, “Ofiste ceketle oturuyorum ve sürekli hareket ediyorum ama yine de dondum.” dedi. Kuenast, birçok milletvekilinin hastalanması nedeniyle parlamento işleyişinin aksayabileceği uyarısında bulundu.

Ülkede havaların soğumasıyla beraber geçen haftadan bu yana kalorifer sınırlamasının Almanları zorlamaya başladığı belirtilirken Der Spiegel, kış boyunca havaların daha da soğumasıyla ülkenin çok zor bir döneme gireceğini yazdı.

Bu arada Rus basını da Alman Parlamentosu’ndaki “soğuk hava kriziyle” dalga geçti.

Odatv.com

soğuk kış enerji krizi doğalgaz almanya Ukrayna Rusya mecis