Ve harekete geçildi... İmamoğlu'ndan destek

İzmir'de düzenlenen 9 Eylül İzmir'in kurtuluşu töreninde konuşan İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ifadeleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere birçok kişinin tepkisini çekmişti. İçişleri tarafından hakkında soruşturma başlatılan Tunç Soyer'e, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu destek mesajı yayınladı.

Ve harekete geçildi... İmamoğlu'ndan destek

İçişleri Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve belediye yönetimine, 9 Eylül İzmir’in kurtuluşu törenlerinde yapılan konuşmayla ilgili üç ayrı soruşturma izni verdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından Tunç Soyer’e destek verdi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan İmamoğlu, “Onca skandala seyirci kalanlar, Tunç Başkanımıza 3 ayrı soruşturma açmış. Sel gider, kum kalır. Siz gideceksiniz, Tunç Soyer kalacak. Yanındayım Başkanım” diye konuştu.

TUNÇ SOYER NE DEMİŞTİ

Soyer, geçen 9 Eylül’deki İzmir’in kurtuluşu törenlerindeki konuşmasıyla gündem olmuştu. Soyer, Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerine atıfla şöyle konuşmuştu:

“Yüz yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler, gaflet, delalet hatta hıyanet içindeydi. Gençleri, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler. Sadece ve sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar. İnsanlık onurumuzu, bağımsızlık tutkumuzu ayaklar altına aldılar, teslim oldular. Bir sabah emperyalist ülkelerin askerleri, kirli çizmeleri ve kirli emelleriyle körfezin sularını ve güzelim şehrimizi işgal etti”

Bu sözler AKP’li yetkililer ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı kızdırmıştı. Erdoğan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e cevap olarak “Sen Osmanlı’ya hakaret edebilecek hadde ne zaman ulaştın? Be hadsiz, bunun babası da aynıydı, kendisi de aynı. Ama bu millet bu gençlik inanıyorum ki ilk seçimde bunlara haddini bildirecek.” Demişti.

İmamoğlu'nun paylaşımı:

Ve harekete geçildi... İmamoğlu'ndan destek - Resim : 1

Odatv.com

İBB izmir İmamoğlu Tunç Soyer