Ünlü rapçinin başı dertte

Rap yıldızı Morgenştern, üst düzey yetkililerin suçlamalarına hedef oldu.

Ünlü rapçinin başı dertte

Rusya'nın son dönemdeki en popüler ve en çok kazanan müzisyenlerinden olan rap yıldızı Morgenştern, yani gerçek adıyla Alişer Valeyev, üst düzey yetkililerin suçlamalarına hedef oldu. Soruşturma Komitesi Başkanı Aleksandr Bastrıkin genç sanatçıyı internet üzerinden uyuşturucu ticareti yapmakla suçladı. Ardından önce şarkıcının ülkeyi terk ettiği, akşam da Moskova'da sahibi olduğu "Kaif" (Keyf) adlı restoranın "izinsiz alkollü içki sattığı" gerekçesiyle kapatıldığı haberi geldi.

RBC gazetesinin haberine göre online düzenlenen bir hukuk konferansında konuşan Bastrıkin, "Blogçu Morgenştern anlaşılan sosyal medya üzerinden uyuşturucu ticareti yapıyor, bizse burada oturmuş en yüce değer nedir diye tartışıyoruz" sözlerini sarf etti.

Konuyla ilgili görüşüne başvurulan müzisyenin avukatı Sergey Jorin ise "Bizim ne düşündüğümüzün, nasıl tepki vereceğimizin bir önemi yok, Bastrıkin'in astlarının nasıl tepki vereceği önemli" şeklinde konuştu.

Türkrus sitesinin aktardığına göre, günün ilerleyen saatlerinde müzisyenin ülkeyi terk ettiğine dair haberler çıktı. Ancak sanatçının konser organizatörü Morgenştern'in bir konser için Minsk'e gittiği açıklamasını yaptı. Avukatı ise yurt dışına çıkıp çıkmadığına dair bir bilgiye sahip olmadığını söyledi.

Morgenştern daha önce de şarkılarında uyuşturucu propagandası yapmakla suçlanmış ve hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Genç sanatçı yaklaşık bir yıl önce Yuri Dud'a verdiği söyleşide Aleksey Navalnıy'a hayranlık duyduğunu ama şahsen politikayla ilgilenmediğini söylemişti. Sosyal medya kullanıcıları gelişmeler üzerine söyleşiyi hatırlatarak "Artık politikanın Morgenştern'le ilgilendiği" yorumunu yaptı.

Odatv.com