Ülkeye girişte pasaportuna el konuldu… Mahsa Amini için şarkı yaptı gözaltına alındı

İran’da Mahsa Amini için yaptığı şarkıyla bilinen Şervin Hacıpur gözaltına alındı. Sunucu ve yönetmen Mehran Mudiri'nin de Mahsa Amini'nin ölümü sonrasında başlayan protestolara destek verdiği gerekçesiyle gözaltına alındığı belirtildi.

Ülkeye girişte pasaportuna el konuldu… Mahsa Amini için şarkı yaptı gözaltına alındı

İran'da 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin "başörtüsü kurallarına uymadığı" gerekçesiyle gözaltına alınmasının ardından hayatını kaybetmesinin ardından başlayan protestolarla ilgili tutuklama dalgası devam ederken sosyal medya hesabından “Beraye” isimli parçayı yayınlayan ve kısa sürede milyonlarca dinleyiciye ulaşan Şervin Hacıpur ile sunucu ve yönetmen Mehran Mudiri'nin gözaltına alındığı bildirildi.

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı İSNA’nın haberine göre sanatçı Şervin Hacıpur gösterilere destek mesajı yayınladığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Hacıpur, gösterilerle alakalı olarak "Beraye" (İçin) adlı şarkısını sosyal medyada yayınlamış, şarkısı kısa süre içinde milyonlarca dinleyiciye ulaşmıştı.

Şarkısında toplumsal sorunlara değinen Hacıpur’un gözaltına alınması sonrasında Türkiyeli sanatçılar da dahil olmak üzere birçok ünlü isim "Beraye" şarkısını şahsi hesaplarına paylaşarak destek mesajı verdi.

YÖNETMEN MUDİRİ'NİN PASAPORTUNA EL KONULDU

Yarı resmi haber ajansı Tesnim'e göre, 24 Eylül'de İran’dan ayrılan sunucu ve yönetmen Mehran Mudiri, dün sabah ülkeye dönüş yaptı ve varışta pasaportuna el konuldu.

Haberde gözaltına alınan Mudiri’nin geçtiğimiz günlerde protestoculara destek veren bir video yayınlayarak ülkede “gösterileri kışkırttığı” öne sürüldü.

Daha önce de milli futbol takımının eski oyuncusu Hüseyin Mahini ile gazeteci Elahe Muhammedi’nin "gösterileri kışkırtmak" gerekçesiyle tutuklandığı bildirilmişti.

GÖZALTI SAYISI 2 BİNİ BULDU

Olaylar devam ederken güvenlik güçleri, yargının talimatıyla protestolara katılan ve "kamu güvenliğini tehlikeye atan" göstericilere yönelik gözaltı ve tutuklama dalgası başlattı.

Bu kapsamda ülke medyasına yansıyan haberlere göre, toplam gözaltı sayısının 2 bini bulduğu tahmin ediliyor.

New York merkezli Gazetecileri Koruma Komitesine göre, protestoların başlangıcından bu yana 20 gazeteci gözaltına alındı. Emini'nin komada olduğu sırada hastaneye giderek durumunu kamuoyuna duyuran Şark gazetesi çalışanı Nilüfer Hamidi de tutuklandı.

Odatv.com

şervin hacıpur mahsa amini