Ucuz et kuyruğunda sesi titreyerek anlattı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı sonuna kadar Başkent Mobil Market ve Başkent Marketlerde yerli besi hayvanlarından temin edilen et, kıyma ve tavuk ürünlerinin piyasaya göre uygun fiyattan satmaya başladı. Vatandaşlar ucuz et almak için metrelerce kuyruk oluşturdu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, vatandaşın yanında olmak için yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Başkent Market ve Başkent Büfe’nin ardından Başkent Mobil Market de Ankaralılarla buluştu. Yüzde yüz yerli besi hayvanlarından temin edilen et, kıyma ve tavuk ürünlerinin bugün itibarıyla Başkent Mobil Market ve Başkent Marketlerde uygun fiyattan satışına başlandı. Satışlar, Ramazan ayı sonuna kadar 25 ilçede yapılacak.

Başkent Mobil Market’in ilk hizmet noktası olan Sıhhiye’de vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Başkent Mobil Market’te kıyma 139,5 TL’den, kuşbaşı ise 149,5 TL’den satışa çıkarıldı. Vatandaşlar, marketler önünde uzun kuyruk oluşturdu.

Et kuyruğunda bekleyen bir vatandaş şunları söyledi:

“Hayvancılık bitti, süt bitti. Sütün kilosu 20 lira. Kendisi manda yoğurtları yiyen ama bize bir yoğurdu bile çok gören. Bir şey söyleyemiyorum”

Mobil Market; hafta içi 10.00 ile 17.00 saatleri arasında Ankara’nın belirlenen semtleri ile 25 ilçenin tamamında 15 farklı ürün ile uygun fiyatlı kırmızı et ve beyaz et satışı yapacak.

Odatv.com