Türkiye'de yok dünyada ekranda... Netflix'te bir ilk

Hikâyesinde eşcinsel bir karaktere yer verdiği için Türkiye’de iptal edilen Ece Yörenç’in ''Şimdiki Aklım Olsaydı'' isimli dizisi, İspanya’da If Only adı altında hayata geçti.

Türkiye'de yok dünyada ekranda... Netflix'te bir ilk

Ece Yörenç tarafından yaratılan ve Irma Correa tarafından ekrana adapte edilen dizinin başrolünde Megan Montaner yer alıyor. Dizinin yapımcılığını İspanya’dan Boomerang TV üstlendi. If Only, Netflix aracılığıyla başka bir ülkenin orijinal yapımı haline gelen fakat aslında Türk bir yaratıcıya ait ilk hikâye olma özelliğini taşıyor.

Geçtiğimiz yıl Ece Yörenç verdiği bir röportajda eşcinsel bir karaktere yer vermesi sebebiyle ''Şimdiki Aklım Olsaydı'' dizisinin iptal edildiğini söylemişti.

Yörenç, Variety’e verdiği röportaj sırasında sorulan Şimdiki Aklım Olsaydı’nın Türkiye’de iptal edilmesine neden olan süreç ile ilgili soruyu şöyle cevapladı: “Türkiye’nin Kültür Bakanlığı, ülkeyi yansıtma şekline bağlı olarak bir diziyi iptal etme gücüne sahip. Her ne kadar bu gücü daha önce kullanmamış olsa da benim dizimde kullandı ve net bir sebep göstermedi. Ancak dizide eşcinsel bir karakter olduğu için verildiğini biliyoruz.” Yörenç, “Peki bu karar nihai miydi?” sorusuna ise sözlerine “Senaryoyu değiştireceğimizi, bekledikleri şartlara uyarlayacağımızı umdular. Ama ben de Netflix de orijinal senaryo üzerinde değişiklik yapmayı kabul etmedik ve sonunda diziyi iptal etmeye karar verdik. Ama şimdi gerçekten elimdeki heyecan verici ve bana enerji veren projeye odaklanmak istiyorum. Geçmişi unutmak istiyorum.” ifadelerini ekleyerek yanıt verdi.

Dizinin hikâyesi ise şöyle; 30’lu yaşlardaki Emma, Nando ile olan 10 yıllık evliliği içinde kaybolmuş mutsuz bir kadındır. Şimdiki aklı olsa, Nando’yla asla evlenmeyeceğinden emindir. Günün birinde Nando’ya romantizm ve heyecandan yoksun bir rutin içinde hapsolduğunu ve boşanmak istediğini söyler. Aynı gün beş yüz yılda bir gerçekleşen, bütün dünyanın izlediği bir ay tutulması yaşanmaktadır, tutulmanın etkisiyle zamanda oluşan bir hata Emma’yı 10 yıl öncesine, şimdiki aklıyla 20 yaşındaki bedenine geri götürür ve Emma için müthiş bir serüven başlar. Hayat ona, önündeki 10 yılda onu nelerin beklediğini bilmenin avantajı ile, kim olduğunu ve ne olmak istediğini yeniden ölçüp, tartması için bir şans daha vermiştir.

Odatv.com

netflix