TÜRGEV Meclis’i karıştırdı

Şahinbey Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı Başkan Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında Şahinbey Kültür Merkezi’nde yapıldı.

TÜRGEV Meclis’i karıştırdı

Şahinbey Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı Başkan Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında Şahinbey Kültür Merkezi’nde yapıldı.

14 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında, Mavikent’te bir parka "Mavikent Barış Manço Parkı" isminin verilmesi teklifi oy birliği ile kabul edilirken, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü kurulmasıyla ilgili madde de komisyona sevk edildi. TÜRGEV’in tahsisin iptalini istediği yurt binası da meclis gündemine geldi. Tahmazoğlu, “Karataş’ta bulunan arsayı 25 yıl için TÜRGEV’e tahsis etmiştik. TÜRGEV üzerine yurt yapmıştı. Şimdi TÜRGEV yapılan alanın tahsisinin iptalini istiyor. Ayrıca İlim Yayma Cemiyeti bu yurda talip oldu” derken, CHP’li meclis üyesi Uğur Kalkan, “Birinden alıyorsunuz, diğerine veriyorsunuz. Yurt Kur’a verin o işletsin” dedi.

İLİM YAYMA CEMİYETİ TALİP

Gaziantep27’de yayımlanan Meral Kınacılar imzalı habere göre; Meclis’te 14 gündem maddesine ek olarak 2 gündem maddesi de görüşüldü. Sosyal yardımlaşma yönetmeliğinin değiştirilmesi ile ilgili gündem maddesinin yanı sıra, TÜRGEV’e 25 yıllığına tahsis edilen yurdun tahsisinin iptali de meclis gündemine geldi. Tahsis iptali konusu Tahmazoğlu ile Kalkan’ı karşı karşıya getirdi. Tahmazoğlu, “Biz burayı 2013 yılında 25 yıl için TÜRGEV’e tahsis etmiştik. TÜRGEV üzerine yurt yapmıştı. Şimdi TÜRGEV yapılan alanın tahsisinin iptalini istiyor. Ayrıca İlim Yayma Cemiyeti buraya talip oldu” dedi.

KALKAN: BİRİNDEN ALIYORSUNUZ, DİĞERİNE VERİYORSUNUZ

CHP’li meclis üyesi Uğur Kalkan söz alarak, “Yurt Kur’da var, birinden alıyorsunuz diğerine veriyorsunuz, biraz saçma olmuş. Bunun yerine Yurt-Kur’a verin, Yurt-Kur işletsin. Veya görüşülsün bir ay beklensin, çalışma yapılsın” dedi. Tahmazoğlu Kalkan’ın bu sözleri üzerine, “Tahsis eden meclis. Biz bunu komisyona havale ediyoruz. Mülkiyeti belediyemizde kalmak suretiyle. Sanki bazı arkadaşlarda, TÜRGEV’e kökünü veriyormuşuz gibi bir algı oluştu, toptan teslim etmişiz gibi bir algı yarattılar” dedi. Kalkan söz alarak, “25 yıllığına bedelsiz olarak tahsis ettiniz başkan, ben düzelteyim. 25 yılın sonunda belediyeye devrolacaktı. 25 yıla kalmadı. Türkiye’nin birçok yerinde TÜRGEV bunu yapıyor tahsis iptalleri oluyor” dedi.

TAHMAZOĞLU: BELEDİYENİN KAYBI YOK

Tahmazoğlu ise, “Siyaset yapmayın. Arsa tahsisi yaptık adamlar üzerine yurt yaptı. Şimdi yurdun mülkiyeti de bize geçmiş oldu. Biz 1 lira para harcamadan şu anda arsası bizde olduğu için yurdun mülkiyeti de bizde. Kaldıki burada belediyenin hiçbir kaybı yok. Yurt işletmek maliyetli bir iş. Isıtması, soğutması, güvenliği, temizliği, bakımı, öğrencilerin ihtiyaçları. Aslında burada bir fedakarlık yapılıyor. İstiyorsan sana verelim, sen işlet” dedi. Kalkan ise. “Yok bana vermeyin benim işim var, Yurt-Kur’a verin, Yurt- Kur işletsin” dedi. Ek gündem maddesi ilgili komisyona havale edildi.

NEDEN MEMURLARA DA VERİLMEDİ?

Öte yandan belediye işçilerine bayram öncesi yapılan 1500 TL yardımla ilgili söz alan Uğur Kalkan, bu yardımın neden memurlara yapılmadığını sordu. Kalkan, “Bu yardımdan sadece işçiler yararlandı, memurlar faydalanamdı. Memurlara neden verilmedi, yasal bir engel var mı?” dedi. Tahmazoğlu, “Evet yasal engel var. Onlara sosyal destekte bulunuyoruz, işçiye bulunamıyoruz. Memurların maaşı biraz daha yüksek. Düşük olan işçi maaşlarını dengelemeye çalışıyoruz” dedi.

Odatv.com

TÜRGEV Meclis’i karıştırdı - Resim : 1

TÜRGEV Gaziantep şahinbey arşiv