TÜGVA binasına bombalı saldırı

İstanbul'da Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) Gaziosmanpaşa Şubesi'ne el yapımı patlayıcıyla saldırı düzenlendi. Sabaha karşı başörtülü bir kişinin elinde bir poşetle binaya geldiği ve ayrıldıktan dakikalar sonra patlama yaşandığı kaydedildi.

Olay 05.40 sıralarında Gaziosmanpaşa Hürriyet Mahallesi Cengiz Topel Caddesi'nde ilk iki katı Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Gaziosmanpaşa Şubesi'ne ait 5 katlı bir apartmanın dış cephesinde meydana geldi.

TÜGVA binasına bombalı saldırı - Resim : 1

Sabah'ın haberine göre başında başörtüsü, elinde ise poşet bulunan bir kişi, binanın yan cephesine yaklaştı. Başörtülü kişinin ayrılmasıyla aynı noktada dakikalar sonra şiddetli bir patlama meydana geldi.

TÜGVA binasına bombalı saldırı - Resim : 2

Patlamada binanın dış cephesinde hasar oluşurken, can kaybı ve yaralı bulunmadığı belirlenirken, olay yerine çok sayıda polis ekibi intikal etti. Polis yaşanan saldırıya ilişkin çalışma başlattı, patlama mahallinde yapılan incelemeler sonucunda saldırının el yapımı patlayıcı ile gerçekleştirildiği öğrenildi. İstanbul Emniyeti saldırının terörle ilişkisinin bulunup bulunmadığı araştırılıyor.

TÜGVA’DAN İLK AÇIKLAMA

TÜGVA İstanbul İl Temsilcisi Emrullah Şanlan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla saldırıya ilişkin açıklamada bulundu.

Can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı saldırıda emniyet güçlerinin soruşturma yürüttüğünü belirten Şanlan, “Sabah saatlerinde TÜGVA Gaziosmanpaşa Temsilciliğimize yapılan bombalı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu ülkenin pırıl pırıl gençlerine, iyiye ve güzele tahammülü olmayanlar bizi yıldıramayacaklar” ifadelerini kullandı.

TÜGVA binasına bombalı saldırı - Resim : 3
TÜGVA binasına bombalı saldırı - Resim : 4
TÜGVA binasına bombalı saldırı - Resim : 5
TÜGVA binasına bombalı saldırı - Resim : 6

TÜGVA'DAKİ BOMBALI SALDIRIYA İLİŞKİN AKP'DEN AÇIKLAMA

AKP Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, saldırıya ilişkin olarak sosyal medya hesabından, “Türkiye Gençlik Vakfı(TÜGVA) Gaziosmanpaşa Temsilciliği'ne gerçekleştirilen hain saldırıyı lanetliyorum. Failler mutlaka yargı önünde hesap verecek. Bu tür saldırılar TÜGVA'lı genç kardeşlerimi hiçbir şekilde yolundan döndüremez ancak inanç, azim ve gayretlerini artırır…” diyerek tepki gösterdi.

TÜGVA binasına bombalı saldırı - Resim : 7

AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı da, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “TÜGVA'mıza yapılan, muhtemelen kökü dışarda bu saldırıyı kınamakla yetinmiyorum..!” ifadelerini kullandı.

TÜGVA binasına bombalı saldırı - Resim : 8

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Valilik patlamaya el yapımı patlayıcının neden olduğunu açıkladı.

İstanbul Valiliği'nden patlamayla ilgili açıklama yapıldı. Olay yerinde zaman ayarlı EYP parçalarının bulunduğu belirtilen açıklamada, "Bugün saat 06.00 sıralarında Gaziosmanpaşa İlçemiz Hürriyet Mahallesi Cengiz Topel Caddesinde bulunan Türkiye Gençlik Vakfı Şubesi önünde bir patlama ihbarı alınmıştır. Sevk edilen güvenlik görevlilerimizce yapılan ilk tespitlerde; binada cam kırılması ve dış cephede hasar meydana geldiği, herhangi bir yaralı ve can kaybı bulunmadığı anlaşılmıştır. Olay yerinde yapılan incelemelerde, zaman ayarlı EYP parçaları elde edilmiştir. Konuyla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatılmıştır" denildi

PKK’DAN METROPOL TEHDİDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerine başlattığı Pençe-Kilit Operasyonu sonrası PKK terör örgütü lider kadrosundan Duran Kalkan dün örgütün televizyon kanalına konuştu. Duran Kalkan “geçen yıldan ders ve tecrübe çıkararak” çatışmayı "metropollere” yayma tehdidinde bulundu.

Duran Kalkan’ın açıklamasının ardından Bursa'da terör saldırısı düzenlendi ve bir infaz koruma memuru şehit oldu.

Odatv.com

TÜGVA binasına bombalı saldırı - Resim : 9
TÜGVA