Terör örgütü PKK, Taksim katliamından sonra yine sivilleri hedef aldı: Liseye roket saldırısı

Gaziantep'in Karkamış ilçesine terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca Suriye'nin kuzeyinden 5 roket atıldı. Bir lise isabet aldı. Aralarında öğrencilerin de bulunduğu 3 vatandaş şehit oldu, 10 kişi yaralandı. F-16 savaş uçakları, terör hedeflerini vurdu. Karkamış'ta okullar bir hafta boyunca tatil edildi.

Terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca atılan 4 roket, ilçe merkezindeki Etiler Lisesi ve iki ev ile Karkamış Sınır Kapısı yakınındaki bir tıra isabet etti.

Terör örgütünün havan atışları yüzünden bir Kocatepe İlköğretim Okulu ve bir anaokulu hasar gördü. Karkamış'ta okullar bir hafta boyunca tatil edildi.

Saldırılar nedeniyle aralarında öğrencilerin de bulunduğu 3 kişi şehit oldu, 10 kişi yaralandı. Şehitler arasında, 5 yaşında bir çocuk ve bir öğretmenin bulunduğu bildirildi. F-16 savaş uçakları, terör örgütü PKK ve YPG'ye ait hedefleri vurdu.

Terör örgütü PKK'nın Gaziantep Karkamış'a düzenlediği roket saldırısı sonucunda şehit olan sınıf öğretmeni Ayşenur Alkan'ın babası Mustafa Alkan konuştu: "Sabah 9'dan beri arıyorum ama ulaşamıyorum. Günlük servisle gidip geliyordu. Bir şey söylemek istemiyorum, içim yanıyor. Allah kendilerini de yaksın. Allah kendilerinin bir türlü belasını versin."

Amca Mehmet Alkan ise şu ifadeleri kullandı: "Okula yakınken patlama olmuş. Teröristlere lanet olsun. Bu terör örgütlerini kuranlara, yönetenlere lanet olsun."

Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi.

Terör örgütü PKK, Taksim katliamından sonra yine sivilleri hedef aldı: Liseye roket saldırısı - Resim : 1
Terör örgütü PKK, Taksim katliamından sonra yine sivilleri hedef aldı: Liseye roket saldırısı - Resim : 2

BİR ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİNİN ŞEHİT OLDUĞU OKULDAN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI PAYLAŞIMI

Bir öğretmen ve öğrencinin şehit olduğu Karkamış Kocatepe İlkokulu'nun eğitim-öğretim yılı açılışında paylaştığı mesaj:

Terör örgütü PKK, Taksim katliamından sonra yine sivilleri hedef aldı: Liseye roket saldırısı - Resim : 3

SAĞLIK ÇALIŞANI O ANLARI ANLATTI

Terör örgütü PKK'nın Karkamış'a yaptığı roket saldırısından sağ kurtulan sağlık çalışanı, yaşadıklarını anlattı: "Enkazın altında kalan vatandaş vardı, ona müdahale ediyorduk. Bu sırada bir bomba daha geldi"

ERDOĞAN'DAN OPERASYON SİNYALİ

"Şunu rahatlıkla söyleyebilirim; her şeyden önce Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki bu operasyon böyle rastgele -acaba kim ne der, nasıl olur diye- düşünülerek yapılmış bir harekât değil. Daha önce de söylediğimiz gibi, eğer ülkemize, topraklarımıza birileri rahatsızlık veriyorsa bunlara biz bedelini ödetiriz.

Nitekim şu anda da birçok saldırı planlaması içinde olan veya bu tür saldırıları gerçekleştiren, tehdit oluşturan terör örgütleri var güneyimizde. Bu Irak tarafında da var, Suriye tarafında da var. Her zaman söylediğim gibi, ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ derken bunu tabii boşu boşuna söylemedik.

Zira beklenen, tasarlanan, planlanan saat geldiği anda da bu adımlar atıldı. Nitekim dün gece yapılan operasyon da bunun tam bir tecellisiydi. Çünkü bu terör örgütlerinin zararsız hale getirilmesi, yok edilmesi bizim şu anda güvenlik güçlerimizin başlı başına, olmazsa olmaz bir görevidir.

Bunun sadece bir hava harekatıyla sınırlı kalması da söz konusu değil. Burada ne kadarlık bir güç Kara Kuvvetlerinden de buna katılması gerekir; bunu da zaten ilgili birimlerimiz, Savunma Bakanlığımız, Genelkurmayımız birlikte kararını verirler; istişaremizi yaparız, ondan sonra da adımlarımızı buna göre atarız.

Zaten burada varlık gösteren ülkelerle de biz diplomatik ilişkilerimizi yaparak adımlarımızı ona göre attık ve atıyoruz."

ÖRGÜTÜN SÖZCÜSÜNDEN TEHDİT PAYLAŞIMI

Terör örgütü PKK/YPG üyesi terörist Ahlam Albashır'ın Taksim'e bıraktığı bomba sonucunda yaşanan katliamda, 6 vatandaş öldü, 81 kişi yaralandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Pençe - Kılıç harekatı ile terör örgütü PKK ve Suriye uzantısı YPG'ye ait 91 adet karargahı, tüneli, kışlayı ve mühimmat deposunu imha etti. Onlarca terörist etkisiz hale getirildi.

Omurgasını terör örgütü YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin sözde basın sözcüsü Ferhad Şami, Twitter üzerinden sivillere yönelik saldırıların devam edeceği tehdidinde bulundu:

Odatv.com

PKK karkamış Gaziantep