Son ses kaydında ne mesajlar verdi: Fethullah Gülen’den Süleymancılar hamlesi

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in yeni ses kaydı, terör örgütünün sosyal medya hesabından yayınlandı. Bir süredir hastalığı nedeniyle kamera karşısına geçemeyen Fethullah Gülen’in yeni videosunda, yine Gülen’in görüntüsüne yer verilmeyip sadece sesi yer aldı. Gülen’in Süleymancılar Cemaati’ne ilişkin mesajları dikkat çekti.

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fethullah Gülen, örgütün Youtube kanalından yeni bir ses kaydı yayınlandı.

Fethullah Gülen, ses kaydında Süleymancılar Cemaati’ne ilişkin mesajlar verdi.

“Süleyman Efendi Hazretlerinin talebeleri için hep takdirsel şeyler konuştuk” diyen Gülen, İzmir’deki camide görev yaptığı sırada Süleymancılarla ilgili övgü dolu sözler söylediğini ve bunun da onların kulağına gidip şaşırdıklarını anlattı.

Gülen şunları söyledi:

“Kimseye karşı kinimiz olmadı, nefretimiz olmadı, hafife almamız olmadı, olmadı. İnsan içinden her şeyi hazmedemeyebilir ama onu dışarıya vurma meselesine gelince, o mevzuda ağzımızı kapamalı, fermuar vurmalı, olumsuz hiçbir şey konuşmamalıyız. Ben bu mevzuya hep dikkat ettim.”

KİM BU SÜLEYMANCILAR

Kurucusu olan Süleyman Hilmi Tunahan.

1888 doğumlu, Balkanlar’da doğmuş ve genç yaştan itibaren dinî eğitim almış.

Cumhuriyet’in ilk yıllarında Kur’an eğitiminin ihmal edildiğini, hatta yasaklandığını iddia ederek Kur’an okuma öğretimine dayalı bir cemaatleşme oluşturdu.

Cumhuriyet döneminde ortaya çıkmış iki yeni İslamî ekol söz konusu: Süleymancılık ve Nurculuk.

1980’lerde Süleymancıların, Türkiye çapında 1000’i aşkın Kuran kursu binası ve pansiyonu vardı.

Özellikle Almanya başta olmak üzere Avrupa’da 215 tane İslam Kültür Merkezi açmışlardı. Avrupa’da Süleymancılık Diyanet’ten çok daha güçlüydü.

Cumhuriyet tarihinin en önemli İslamî yapılarından biri olmasına rağmen son yıllarda özellikle geri planda kaldığı konuşuluyordu. Bunun Fethullah Gülen grubunun karşısında etkisini büyük ölçüde yitirmesinden kaynaklandığı öne sürüldü.

RAPOR: GÜLEN SÜLEYMANCILARI FİŞLEDİ

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yeni Şafak gazetesi bir raporu gündeme getirdi.

1971 muhtırasının ardından Sıkıyönetim Komutanlığı'na sunulan irticai faaliyetler konulu İstihbarat Raporu'nda Gülen'in faaliyetleriyle ilgili detaylar yer aldı.

Rapor'da Fethullah Gülen'in, Süleyman Hilmi Tunahan'ın talebelerini ihbar ettiği belirtilmişti.

12 Mart döneminde Süleymancıları ihbar ettiği rapora yansıyan Fethullah Gülen, yeni ses kaydıyla Süleymancılara övgüler diziyordu.

15 Temmuz’un ardından Süleymancılarla ilgili bir başka iddia tartışıldı.

FETÖ’CÜLERİN YERİNE SÜLEYMANCILAR İDDİASI

15 Temmuz’un ardından tasfiye edilen FETÖ’cülerin yerine farklı cemaatlerin yerleştirildiği gündeme geldi. Menzil tarikatı bu noktada öne çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nda ise Süleymancılar öne çıkan cemaatler arasında gösterildi.

Vali ve kaymakamların dahil olduğu Mülkiye'de de daha çok İlim Yayma Cemiyeti kökenlilerin ve Süleymancıların güçlü olduğu belirtildi.

ZEKAYİ IŞIN: FETÖ’CÜLER SÜLEYMANCILARIN İÇİNE SIZDI

FETÖ’den boşalan koltuklara gelen cemaatlerin yanı sıra iki yıl önce dikkat çeken bir iddia yer aldı.

Süleymancılar tarikatı içinde 40 yılını geçirdiğini söyleyen Zekayi Işın “Süleymancılık-Cemaate Adanmış 40 yıllık Hüsran” isimli kitap kaleme aldı.

Veryansın TV’den Gamze Çınlar’a konuşan Zekayi Işın, yaklaşık 1500-2000 FETÖ’cünün Süleymancıların içine sızdığını öne sürdü.

GÜLEN’İN HASTALIĞI

Son ses kaydıyla Süleymancılara yönelik mesajlar veren FETÖ elebaşı Fethullah Gülen, bir süredir hasta olduğunu açıklamıştı.

Odatv’nin zehirlendiğini duyurmasının ardından yayınlanan videosunda Gülen, “Çok küçük bir eforu taşıyamayacak kadar hastayım” diyerek hasta olduğunu duyurmuştu.

Gülen ayrıca, son olarak, ABD’nin New Jersey eyaletinde Uluslararası Dil ve Kültür Festivali (IFLC) 20. Yıl Özel Programı adı altında düzenlenen organizasyona hastalığından dolayı katılamadığını vurgulamıştı.

Odatv.com

Son ses kaydında ne mesajlar verdi: Fethullah Gülen’den Süleymancılar hamlesi - Resim : 1
ses kaydı FETÖ süleymancılar fethullah gülen