Sendikalar birleşti

Adana’da maaşlarının yattığı bankaların promosyon miktarının güncellenmesini isteyen Adanalı eğitimciler bankalar ile görüştü. En yüksek teklif olan 11 bin lira reddedildi.

Sendikalar birleşti

Maaşların yatma garantisiyle bankaların verdikleri promosyonlar enflasyon karşısında sönük kalıyor. Adana’da eğitimciler, promosyon ödemelerinin güncellenmesi talebi ile bir araya geldi, 11 bin liralık teklifi reddetti.

Duvar’dan Tuğba Eroğlu’nun haberine göre, bankalar ile görüşen Eğitim-Sen, Türk-Eğitim Sen, Eğitim-iş ve Hürriyetçi Eğitim-Sen, ocak ayında 7 bin 200 TL ücretinde olarak anlaşılan promosyon bedelinin enflasyon oranında arttırılmasını istediler.

SENDİKALAR PROMOSYON İÇİN BİRLEŞTİ

Basın açıklaması yapan, daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile görüşen sendikalar 10 ay önce yapılan promosyon anlaşmalarının enflasyon karşısında hükmünün kalmadığını ilettiler. Sendikalar, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri’nin anlaşmaları feshetmeye hazır olduklarını, banka yetkililerinin anlaşmanın ancak sözleşme sonunda yenilenebileceğini belirttiklerini aktardılar. Promosyonla ilgili ilk girişim 4 bin 800 eğitimcinin bulunduğu Çukurova’da yapıldı. Çukurova İlçe Eğitim Müdürlüğü, bankaların tekliflerini iletmesi için bir ihale düzenledi. Üç yıl boyunca maaşların yatma garantisinin verildiği bankalardan Denizbank ve Ziraat bankası 2 bin 600, İş Bankası 3 bin, Halkbank 5 bin 55, Yapı Kredi bankası 7 bin, Akbank ise en yüksek oranla 11 bin lira teklif etti.

FESİH CEZASI 7 BİN 700 LİRA

Ancak yedi ay önce bir başka banka ile anlaşma yapıldığı için, yeni bir anlaşma yapılması halinde 7 bin 700 lira fesih cezası ödenmesi gerekiyor. En yüksek teklif kabul edilse dahi geriye sadece 3 bin 300 lira para kalacağını söyleyen Eğitim-Sen Adana Şube başkanı Hüseyin Kaya, bu tekliflerin kabul edilmesinin imkânsız olduğunu söyledi. Eylül enflasyonunun yüzde 83,45 olduğunu belirten Kaya “Alım gücümüz düştü, borçlarımız birikti. Bu yıl promosyon miktarının yakıcı bir sorun haline gelmesinin nedeni bu. Emekçiler işyerlerinde bu talep için birleşti. Ocak ayında 7 bin 200 lira olarak anlaşılan promosyon ödemeleri enflasyon oranında güncellenmeli” diye konuştu. Kaya promosyon ücretinin 20 binin üzerinde olması gerektiğini, beklentilerinin ise 27 bin olduğunu belirtti.

Odatv.com

EĞİTİM-SEN güncel banka sendika