Rus turistler gözünü yanlış yerde açtı... Madrid yerine Mardin... Akıllara Birand geldi

Rusya’da bir turizm acentesi İspanya’nın başkenti Madrid’e gidecek müşterilerini isim karışıklığı sonucu Mardin’e gönderdi. Yaşanan olayın ardından Kanal D haberi sunduğu sırada dil sürçmesi yaşayarak “Madrid’in Midyat ilçesi” diyen gazeteci Mehmet Ali Birand geldi.

Habertürk’ten Veysi İpek’in haberine göre müşteriler Madrid yerine Mardin’e geldiklerini havalimanına gelince fark etti.

Turizmci Bekir Falay karışıklığı şöyle anlattı: “Rusya’dan bir talep geliyor Madrid’e gitmek üzere. Oradaki acente Madrid yerine İstanbul aktarmalı Mardin biletini kesiyor. Müşteriler Mardin’e geldiklerinde beklemedikleri bir sürprizle karşılaşıyorlar ve hayret içinde kalıyorlar. Biz turistleri bu karışıklığa rağmen çok iyi ağırladık. Çok güzel bir gün geçirdiler.”

Mardin Turizm İşletmeleri Derneği Başkanı Aslan Paşaoğlu da turistlerin bu yanlışlığa şaşırmalarına karşın Mardin’i ‘çok beğendiklerini’ söyledi.

Turistler ertesi gün İstanbul aktarmalı Madrid uçağına binerek kentten ayrıldı.

AKILLARA BİRAND GELDİ

Yaşanan olayın ardından, akıllara gazeteci Mehmet Ali Birand geldi.

Birand, Kanal D Ana Haberi sunduğu dönemde, son dakika gelişmesini aktarırken dili sürçmüş ve ‘Mardin’ yerine “Madrid” demişti.

Odatv.com

rus turistler madrid Mardin