Polisler dertli... FETÖ'nün o kurşunu Emniyet'in işleyişine de sıkıldı

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, FETÖ'cü bir polis tarafından 2018'de şehit edildi. Polislerin derdini dinlemek için gerçekleştirilen görüş gününde makamında öldürülen Altuğ Verdi'nin ardından bu uygulamaya son verildi. Yaklaşık 3.5 yıldır tayin isteklerini birebir iletemeyen, sorunları anlatamayan polisler dertli... Kaldırılan uygulama ile FETÖ emniyetin işleyişini de bozmuş oldu.

Polisler dertli... FETÖ'nün o kurşunu Emniyet'in işleyişine de sıkıldı

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi makamında polis İsmail Hakkı Sarıcaoğlu tarafından 11 Aralık 2018 hain bir saldırıda şehit düştü. Altuğ Verdi'yi makam odasında görüş gününde öldüren eski trafik polisi İsmail Hakkı Sarıcaoğlu, ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırıldı. FETÖ'den de tutuklanan sanığa, Personel Şube Müdürü Ercan Polat ile koruma memuru Yiğit Can Köksal'ı yaralamaktan ise 26 yıl 8'er ay hapis cezası verildi.

İŞLEYİŞİ FETÖ BOZMUŞ OLDU

Saldırıya tepki yağarken, görev yerini değiştirmek isteyen veya başka bir sorunu olan polis memurlarına açılan görüş günlerinin kapısı kapandı. Saldırı öncesi haftada bir gün emniyet ya da personel şube müdürlerine sorunlarını anlatan polis memurları 3.5 yıldır derdini anlatacak kimse bulamamaktan şikayetçi.

Odatv'nin öğrendiği bilgilere göre artık dayanacak gücü olmadığından tayin olabilmek için 'aracı koyan' polis memurları da adeta sürgüne uğruyor. Hain saldırıyı gerçekleştiren FETÖ'cü polis İsmail Hakkı Sarıcaoğlu böylece Emniyet'in de işleyişini de bozmuş oldu.

TAYİN SORUNLARI İLK SIRADA

Tayin isteklerini birebir iletemeyen, sorunları anlatamayan bazı polis memurlarının ruh sağlıklarının bozulması da kaçınılmaz olarak değerlendiriliyor. İçişleri Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre 2021 yılında 109, bu yılın ilk 5 ayında ise 25 polis canına kıydı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün hakkında suç duyurusunda bulunduğu Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer ise mobbing iddialarını gündeme getirerek rakamın daha yüksek olduğunu savunuyor.

Resmi Gazete’de 17 Mart’ta yayımlanmasıyla birlikte tepkilerin odağına oturan ve geri adım atılan polislerin 3 olan tayin sayısını 6’ya çıkaran yeni düzenleme de adeta bir iletişim kazası yaşandığını ortaya koyuyor.

15 TEMMUZ SONRASI YAPILAN HATA

Aynı anlayış 15 Temmuz darbe girişimin ardından da kendisini göstermişti. FETÖ'nün darbe girişimi sonrası darbeye katılanlarla beraber kurumların ve bunların işleyişinin de zarar görmesine neden olan hamleler yapılmıştı.

"Askeri okul öğrencilerinin darbeye katıldığı gerekçesiyle" Harp Akademileri, askeri liseler ve astsubay hazırlama okulları kapatılmış ve yerine Milli Savunma Üniversitesi kurulmuştu, aralarından "FETÖ'cüler de çıktı" diyerek de Askeri Hastaneler Sağlık Bakanlığı'na devredilmişti.

Odatv.com

emniyet polis