Merdan Yanardağ'ı hedef alan Levent Gültekin İsmail Saymaz'ı töhmet altında bıraktı

Gazeteciler Merdan Yanardağ ile Levent Gültekin polemiğinde ismi geçmemesine rağmen İsmail Saymaz da dolaylı yoldan anıldı.

Merdan Yanardağ'ı hedef alan Levent Gültekin İsmail Saymaz'ı töhmet altında bıraktı

Gazeteciler Merdan Yanardağ ile Levent Gültekin arasındaki polemik sürüyor.

Halk TV’de yayınlanan programda konuşan Levent Gültekin, bir elin Davutoğlu’nu ve Babacan’ı Millet İttifakı’ndan uzaklaştırma operasyonu yaptığını ve bunu kimin yaptığını bildiğini ifadet etti.

Levent Gültekin, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın Cumhurbaşkanlığı kriterleri hakkındaki açıklamasını hedef alarak bu sözleri Gültekin Uysal'a birilerinin söylettiğini öne sürdü.

Bunun üzerine Merdan Yanardağ, Levent Gültekin'i eleştirdi ve Gültekin Uysal'ın açıkladığı Cumhurbaşkanlığı kriterlerinden neden rahatsız olduğunu sordu.

Yaşanan tartışmada Levent Gültekin, Merdan Yanardağ'a verdiği yanıtta öyle bir ifade kullandı ki, bu ifade gazeteci İsmail Saymaz'ı da bağlıyordu.

"SOYLU'NUN KARŞISINA BEN ÇIKARDIM"

Levent Gültekin, Merdan Yanardağ'a karşı kullandığı ifadede "Eğer AKP’li siyasetçileri koruyor olsaydım Soylu’nun karşısına ben çıkardım" dedi.

Bilindiği üzere organize suç örgütü kurduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker'in iddialarının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 25 Mayıs 2021 tarihinde Habertürk'teki canlı yayında gazetecilerin sorularını yayınlamıştı.

O gazeteciler arasında şu anda Halk TV'de programlara çıkan ve köşe yazıları yazan gazeteci İsmail Saymaz da vardı.

Levent Gültekin, Merdan Yanardağ'ı iğnelemek için kullandığı ifadede Halk TV'de beraber çalıştığı meslektaşı İsmail Saymaz'ı da töhmet altında bıraktı.

O programda Soylu'ya soru soran isimlerden biri Mehmet Akif diğeri ise Veyis Ateş idi.

Odatv.com

ismail saymaz TELE 1 halk tv levent gültekin merdan yanardağ