PKK'nın istihbarat yapılanmasına darbe

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki Sincar'da bulunan, örgütün sözde istihbarat yöneticisi Kinda Maraş kod adlı Fatma Onur'u etkisiz hale getirdi.

PKK'nın istihbarat yapılanmasına darbe

Kinda Maraş kod adlı Fatma Onur, terör örgütüne 1990'lı yıllarda İngiltere'den katıldı.

Fatma Onur, örgütün sözde istihbarat yapılanması NLP bünyesine alındı ve 2016'da üst düzey sorumlu hale getirildi. Örgüt mensuplarına istihbarat konulu eğitimler veren Kinda Maraş kod adlı Fatma Onur, Irak ve Suriye'de terör örgütü PKK adına çeşitli istihbarat faaliyetleri yürüttü. Kuzey Irak'In Süleymaniye kırsalında, Türk güvenlik güçlerine karşı gerçekleştirilen terör eylemlerinde yer alan Fatma Onur, MİT'in hedef lsitesine girdi.

MİT'in saha ajanlarından oluşan özel tim, Kinda Maraş kod adlı Fatma Onur'un faaliyetlerinin deşifre edilmesi için detaylı bir çalışma başlattı. MİT', daha sonra Fatma Onur'un Kandil'den gizli bir görev kapsamında Kuzey Irak'taki Sincar'a gönderildiğini ve orada istihbarat faaliyetlerini gizlemek amacıyla örgütün "finans sorumlusu" olarak tanımlandığını tespit etti.

MİT'in bölgedeki saha ajanlarından oluşan özel timi, Fatma Onur'un konumunu tespit etti. Ardından operasyon için düğmeye basıldı ve Kinda Maraş kod adlı Fatma Onur, nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

MİT'in bölgedeki kaynakları, istihbarat yapılanmasının tepe yöneticisi Fatma Onur etkisiz hale getirildikten sonra, PKK'nın örgüt içinde ciddi sorunlar yaşadığını tespit etti.

Odatv.com

MİT PKK kuzey ırak