Pandemide herkes "mecalsiz" çıktı

Rapora göre, toplum, önlemlerle kademeli normalleşme başlasa da salgının bitmediği; mesafe ve maske alışkanlıklarına belirsiz bir süre daha devam edeceği kanısında...

Pandemide herkes "mecalsiz" çıktı

KONDA'nın 'Türkiye’de Pandemi Raporu'na göre, salgın sürecinde her 100 kişiden 44’ü kilo aldı ve bu süreçte toplum daha depresif hale geldi. Yaklaşık 25 milyon kişi kendini bunalmış ve mecalsiz hissetti.

Pandemi sürecinde geçen 2 yılın mercek altına alındığı, 'Değişen Hayat; Pandemi ve Türkiye 2020-2022 Araştırma Raporu'nun sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. Kişisel sağlık ürünleri üreticisi Evony ve Konda Araştırma&Danışmanlık tarafından hazırlanan rapora göre, toplum, önlemlerle kademeli normalleşme başlasa da salgının bitmediği; mesafe ve maske alışkanlıklarına belirsiz bir süre daha devam edeceği kanısında.

Araştırmaya katılanlar, korkunun zamanla azaldığını hem kişisel yaşamlarında hem de toplum olarak virüsle yaşamaya alıştıklarını söylediler.

Araştırmaya göre pandemide her 100 kişiden 44’ü kilo aldı. Kadınların erkeklere göre daha çok kilo aldığı bulgusuna ulaşılan rapora göre, kadınlarda kilo verenler de erkeklerin beş puan üzerinde yer aldı.

Odatv.com

konda pandemi