Ortalık "Fuat Avni" kaynıyor: Son olay Levent Göktaş

Genel seçimlere az bir süre kalmasıyla birlikte birlikte sosyal medyada FETÖ'nün kurduğu Fuat Avni tarzı hesaplar yeniden artmaya başladı.

Ortalık "Fuat Avni" kaynıyor: Son olay Levent Göktaş

Türkiye'de gündem olan her konu hakkında "çok gizli yerlerden bilgi alıyor" imajı veren sahte hesaplar tarafından yapılan dezenformasyon ve manipülasyon bazen sosyal medyada gündem bile belirliyor.
En son olay Necip Hablemitoğlu suikastı soruşturması kapsamında aranan Levent Göktaş'da yaşandı. Önceki gün Levent Göktaş adına Twitter'da açılan bir hesaptan yapılan paylaşımlar Twitter'da gündem oldu.
Göktaş ailesinin avukatı Hüseyin Ersöz bu hesabın Levent Göktaş'a ait olmadığını ve hesabı Twitter'a şikayet ettiklerini ifade etti.
Buna benzer durum organize suç örgütü lideri Sedat Peker'de de yaşandı. Sedat Peker kendisinin kullandığı sosyal medya hesaplarına benzer "Deli Çavuş, Reis Sedat Peker" adlı hesaplar açıldığını ve paylaşımlar yapıldığını, bu hesapların kendisiyle bir alakası olmadığını açıkladı.
Bu tarzı ilk deneyen FETÖ oldu, ancak bugün en küçük ticari mücadelelerde bile buna benzer hesaplar açılarak rakip firmaya zarar veren kampanyalar yapılıyor.

SİYASİ PARTİLERİN KULLANDIĞI BOT HESAPLAR
Siyasi partiler de bu tarz yöntemleri kullanıyor. Rakip partilere asılsız ithamları siyasi partiler trol hesapları üzerinden yapıyor. Daha sonra bu hesapların yaptığı paylaşımları parti yöneticileri gerçekmiş gibi paylaşıyor. Bu şekilde toplumun her kesiminde büyük bir bilgi kirliliği yaşanıyor.

FUAT AVNİ OLAYI NEDİR
AKP- Cemaat kavgasının başlamasından sonra FETÖ tarafından Twitter'da açılan Fuat Avni hesabı attığı FETÖ'nün devlet içindeki etkinliğinden de yararlanarak attığı twitlerle gündem belirlemişti. Bu hesabın kime ait olduğu 17-25 Aralık sürecinden sonra çok detaylı olarak araştırıldı. Daha sonra bu hesabın bir kişi tarafından değil, bir grup tarafından ortak kullanıldığı ortaya çıktı. Bu hesabı kullananlardan olan eski Başbakanlık Uzmanı Mustafa Koçyiğit ile eski İstihbarat Daire Başkanlığı çalışanı Bülent Günay’a "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan müebbet hapis cezası verildi.

Odatv.com

Fuat Avni