Odatv Türkiye’nin konuştuğu “köpek balığı”nın peşine düştü

Türkiye’nin gündemine yerleşen sahildeki “köpek balığı” paniğini Odatv araştırdı. Marmaris Balıkçılar Kooperatifi İşletme Müdürü Mesut Güven Odatv’ye yaptığı açıklamada, “Köpek balığı diye servis ettikleri görüntülerdeki canlı gerçekte zargana kılıç balığı” dedi.

Bugün Türkiye’de gündem olan Muğla’nın Marmaris ilçesinde kıyıya yaklaşan “köpek balığı” haberleri Türk medyasında geniş yer buldu. “Paspasla kovalanan köpek balığı” başlıklarıyla duyurulan haber heyecan yarattı, ancak Odatv olayın peşine düştü. Gerçeği ise uzmanı anlattı.

“KÖPEK BALIĞI DEĞİL ZARGANA KILIÇ”

Marmaris Balıkçılar Kooperatifi İşletme Müdürü Mesut Güven Odatv’ye yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Kamuoyunda Marmaris’te plajda köpek balığı diye servis ettikleri görüntülerdeki canlı gerçekte zargana kılıç balığı. Denizde bulunanlar zargana kılıcın aralarında döndükçe köpek balığı zannetmişler. Normal köpek balığı o şekilde insanların arasına zaten girmez. Zargana kılıç dediğimiz balık fiziki olarak köpek balığını andırır. Bunun kılıcı küçük olur. Yani paspasla kovalanan köpek balığı değil, zargana kılıç.”

“BU DÖNEM YUMURTLAMA DÖNEMİ”

“Bu dönem yumurtlama dönemi olduğu için de sahillere gelir yumurta bırakır” diyen Mesut Güven şöyle devam etti:

“Yani kesinlikle öyle bir şey yok. Köpek balığını gören etrafında durur mu, insanlar oynuyor balıkla. Köpek balığı kendiyle oynatmaz. Ayrıca halkı doğru bilgilendirme açısından Odatv’ye de teşekkür ediyorum.”

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Marmaris Belediyesi ise şu açıklamayı sosyal medyadan yayınladı:

“Duyuru! Halk plajında görülen ve köpek balığı zannedilen balığın Akdeniz Zarganası olduğu anlaşılmıştır. Uzmanlara göre zararsız bir hayvandır. Bu yüzden denize girerken yanınıza paspas sopası almanıza gerek yoktur.”

İşte o mesaj:

Odatv Türkiye’nin konuştuğu “köpek balığı”nın peşine düştü - Resim : 1

Murat Sökdü

Odatv.com

Odatv Türkiye’nin konuştuğu “köpek balığı”nın peşine düştü - Resim : 2
köpek balığı Marmaris