O vakıf TEKNOFEST'e katılıyor

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar ile annesi Canan Bayraktar’ın kurduğu “Canan Bayraktar Toplum Sağlığı Vakfı”, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali “TEKNOFEST”e katılıyor.

Cansağlığı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Demirhan, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım ile söz konusu vakfın “Psikolojide Teknolojik Uygulamalar Yarışması” ile TEKNOFEST 2023’e katılacağını duyurdu.

Abdullah Demirhan, yayınladığı videoda şunları söyledi:

“TEKNOFEST yarışma başvuruları büyük heyecanla başladı. 2023’te Canan Bayraktar Toplum Sağlığı Vakfı olarak, Psikolojide Teknolojik Uygulamalar isimli yarışma ile biz de TEKNOFEST’teyiz. Psikolojide teknoloji uygulamaları insan davranışının ve ruhsal bozuklukların anlaşılması noktasında yeni kapılar açması ve ruh sağlığı hizmetlerinin hızlı ve etkili bir şekilde çok daha fazla sayıda kişiye ulaşması açısından dünyada oldukça önemli ve güncel bir alan.

Biz de vakfımızın toplum sağlığını iyileştirme ve güçlendirme misyonu doğrultusunda bu alanda bir farkındalık yaratmak, psikoloji ve teknoloji alanında çalışmak isteyenlerin önünü açıp destek olmak ve ülkemizde bu alanda yetişmiş insanları bir araya getirerek daha güçlü işler yapmak istiyoruz. 20 Kasım’a kadar yarışma başvurularınızı bekliyoruz”

CANSAĞLIĞI VAKFI NEDİR

Cansağlığı Vakfı, vakıf, psikoloji, psikiyatri, davranış bilimleri, genetik, immünoloji, onkoloji ve nadir hastalıklarla ilgili çalışmalar yürütecek. Vakfın sağlayacağı destek ve gerçekleştireceği araştırma faaliyetleriyle hastalıkların ortaya çıkış süreçlerine dair çalışmalar, teşhis ile tedavi alanlarında yenilikçi araştırma ve hizmetlerle toplum sağlığını güçlendirmek hedefleniyor.

Cansağlığı Vakfı, bilimsel çalışmaların yanı sıra fırsat eşitliği ilkesi ile bireylerin sosyoekonomik koşullarını gözeterek ihtiyaç sahiplerinin aynı ölçüde ve kalitede psikososyal destek ve sağlık hizmeti almalarına imkan verecek projeler de geliştirecek ve uygulayacak.

DAMGALAYICI TUTUMLAR AZALTILACAK

Vakıf, onkoloji hastalarının her türlü ihtiyacının karşılanması ile ilgili projeler geliştirmeyi, aynı amaçla çalışan kurum ve kuruluşlarla her türlü maddi ve manevi yardımlaşmada bulunmayı hedefliyor.

Bu çalışmalarının yanı sıra kimsesi olmayan yaşlı ve bakıma muhtaç kişilerin bakımlarını sağlamak, ihtiyaçlarının giderilmesi için yaşlı bakım evleri kurulması da hedefleniyor. Vakıf bünyesinde ayrıca toplumda psikiyatrik bozukluklara sahip kişilere yönelik farkındalık oluşturmak ve bu kişilere yönelik damgalayıcı tutumları azaltmaya yönelik toplumsal faaliyetlerde bulunmak için de çalışmalar yürütülecek.

EKONOMİK DESTEK SAĞLAMAYA YÖNELİK PROJELER OLACAK

Vakıf bünyesinde çalışacak bilim insanlarının kanser hastalıklarının araştırılması, yeni tedavi yöntemlerinin bulunması amacıyla resmi, özel kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa bilimsel, ekonomik, sosyal ve kültürel projeler yürütmesi de amaçlanıyor.

Cansağlığı Vakfı araştırma projelerini desteklemenin yanında psikiyatrik ve onkolojik zorluklar yaşayan bireylerin toplum içinde tedavisine yönelik hizmet verecek yapılar oluşturmak, toplum içinde tedavisi mümkün olmayan veya özel bakıma muhtaç olan bireyler için özel klinik, hastane, bakım evi, rehabilitasyon merkezleri kurmak, kurulacak merkezler vasıtasıyla tedavileri sağlamayı da planlıyor. Ayrıca tedavi gören kişilerin yakınlarına psikososyal ve ekonomik destek sağlamaya yönelik projeler de geliştirilecek.

Odatv.com

vakıf cansağlığı bayraktar TEKNOFEST