Nagehan Alçı gitti, Abdülkadir Selvi geldi

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Dünya Etnospor Federasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ile buluştu. Bilal Erdoğan, Abdulkadir Selvi’ye Okçular Vakfı’nın çalışmalarını anlattı. Bilal Erdoğan ile Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı'nın 2 yıl önceki okçuluk sohbeti çok konuşulmuştu.

Nagehan Alçı gitti, Abdülkadir Selvi geldi

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü köşesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu, Dünya Etnospor Federasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ile buluşmasını yazdı. Bilal Erdoğan, Abdulkadir Selvi’nin sorularını yanıtladı.

“Etnospor’da hedeflerinize ulaştınız mı?” yönündeki bir soruya Erdoğan, şu cevabı verdi:

“Türkiye merkezli konuşacak olursak 7 yıl gibi kısa bir sürede, Türkiye’de Geleneksel Spor Dalları Federasyonu diye tek bir federasyon vardı ve bütün geleneksel sporlar sadece bu federasyonun çatısı altındaydı, yani 8-9 spor dalı bir federasyon altındaydı. O günden bugüne Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu kuruldu. Bu arada UNESCO tarafından somut olmayan kültürel miras listesine Türk okçuluğu girdi. Geleneksel Güreşler Federasyonu ve Geleneksel Atlı Sporlar Federasyonu kuruldu. Altmışın üstündeki federasyon içerisinde 4 tane geleneksel spor federasyonu var. Özellikle okçulukta çok büyük bir başarımız var. Türkiye’de okçuluğun belli bir altyapısı vardı ve elbette ki Dünya Okçuluk Federasyonu’nun başında bir Türk’ün olmasının da etkisi var.”

Ancak Okçular Vakfı’nın kurulmasından sonraki süreçte okçuluğa daha fazla ilgi çekmeye çalıştıklarını ifade eden Erdoğan, “Çeşitli gruplaşmalar başka federasyonlarda olduğu gibi okçulukta asla olmadı. Bu birlik ruhuyla da hamdolsun bir başarı yakalandı. Yani işte Mete’nin (Gazoz) başarısı şuna mı bağlı, buna mı bağlı? Birçok sebep söylenebilir ama çok yönlü bir iş, yani tek bir sebeple bu başarı açıklanamaz. Annesinin, babasının ve antrenörünün emekleri, okçuluk camiasının değerli çalışmaları ve kendisi tabii ki müthiş bir yetenek ama bu bir araya geliş, okçulukta ve olimpik ve makaralı yaydaki şey, elbette geleneksel okçulukta da yaşanıyor.” diye konuştu.

Bilal Erdoğan, 29 Eylül–2 Ekim tarihleri arasında İznik’te yapılacak olan Göçebe Oyunları’na 100 civarında ülkeden 3 binin üzerinde sporcu katılacağını belirterek, şunları söyledi: “Çok çeşitli spor dalları olacak. Anadolu’da atlı sporlar, güreşler ve atıcılık sporları olmak üzere 3 kategoride geleneksel sporlarımız var. Bunların hepsinin içinde atlı sporlarda cirit en ön planda, atlı okçuluk, rahvan atlı kızak gibi yurtdışında binicilik sporlarında çeşitli ülkelerin farklı atlı okçulukları ve farklı atlı yarışları var. Mesela Moğolların çok uzun mesafe yarışları ve de at üzerinde güreş var. Yine Kazakların, Kırgızların savaşa hazırlık, harp hazırlığı türünden başka sporları var. Mesela “kökbörü” diye bir spor var. Orta Asya’da çok önemli. Bu, at üzerinde oynanıp bir oğlak postunu rakip kaleye ulaştırma odaklı bir oyun.”

ALÇI İLE RÖPORTAJ ÇOK KONUŞULDU

Daha önce de Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, Bilal Erdoğan ile birlikte Bitlis Ahlat'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı köşkünü gezdi.
Nagehan Alçı'nın Bitlis Ahlat'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı köşkü için kullandığı "Bir saray şatafatından ve gösterişten eser yok. Ben son derece mütevazı buldum Ahlat'taki binayı" ifadeleri çok konuşulmuştu.

Nagehan Alçı gitti, Abdülkadir Selvi geldi - Resim : 1

Odatv.com

abdülkadir selvi Nagehan Alçı bilal erdoğan