Tüyler ürperten gerçekler: Türkiye bu yayına kitlendi

Türkiye günlerdir küçük Müslüme'nin ölü bulunmasını konuşuyor. Tutuklanan dedenin Müslüme’yi traktörü ile götürdüğünün görüldüğü ortaya çıktı. Dede, bunu gören bölgedeki çocukları da ölümle tehdit etti. Dedenin, Müslüme’nin ailesinden bir isme de tecavüz ettiği ve bu sebeple tutuklandığı da öğrenildi. Güvenlik Uzmanı Feramuz Erdin, soruşturmaya ilişkin yeni detayları ilk kez Odatv'nin YouTube kanalına açıkladı. Türkiye ise yayını soluksuz takip etti...

Tüyler ürperten gerçekler: Türkiye bu yayına kitlendi

Odatv'nin YouTube kanalında Odatv Haber Müdürü Fethi Yılmaz'ın bugünkü konuğu, emekli Polis Müdürü Feramuz Erdin oldu. Erdin, Müslüme'nin ölü bulunmasıyla ilgili Odatv'ye yeni bilgiler verdi.

Müslüme'nin ilk başta kayıp ihtimalinin değerlendirmesi gerektiğini söyleyen Erdin, "İlk arama akşam saatlerine kalıyor. Akşam saatlerinde bir çocuğun kendi başına o doğa şartlarında, kendi fizyolojik konumu itibariyle (adımı, takati, yaşı) çok uzağa gitmiş olması mümkün değil. Gece o sessizlikte sizi duyduğunda tepki verir. Bunu herkes bilir. Eğer bu olmadıysa hemen akıllara soru işareti gelmesi lazımdı, bu çocukta sorun var diye. 'Acaba yaban hayvanları tarafından parçalanmış olabilir mi?' diye düşünmeniz gerekebilir. Ertesi gün köpeklerin devreye alındığı biliniyor. Köpekler çok etkin... O kişi ceset de olsa, bir şekilde yaşıyor da olsa köpekler çok rahat bulabilir. Eğer köpek aramasından bir sonuç alınmadı ise bütün ihtimaller bu çocuğun kaçırıldığı üzerinedir. Çünkü çocuk normal yollarla oradan gitmemiştir" ifadelerini kullandı.

"GÖRENLER VAR, DEDE TEHDİT ETMİŞ"

Müslüme'nin ilk olarak dedesi tarafından traktörle cesedin bulunduğu bölgeye yakın bir yere götürüldüğünü ve olayın başka çocuklar tarafından görüldüğünü ilk kez Odatv'de açıklayan Erdin, dedenin gören çocuklara ölüm tehditleri savurduğunu söyledi.

"YANLIŞ ADIMLAR ATILDI, CANLI BULUNABİLİRDİ"

İlk gün kaybolma ihtimalinin ortadan kalktığı için kaçırılma ihtimalinin düşünülmesi durumunda geniş çaplı bir operasyon başlatılması gerektiğini belirten Erdin, bütün komşu köylerin, evlerin sorgulanması gerektiğini, gören kişilerin çocuk olduğu için her ne olursa olsun olayla ilgili konuşucaklarını söyledi. Erdin ayrıca bu adımların atılması sonucunda Müslüme'nin sağ olarak bulanabilme ihtimali de olduğunu açıkladı.

Erdin, Müslüme'nin cesedinin bir yurttaş tarafından bulunduğunu ve bu yurttaşın ifadesinde cesedin alt tarafının yarı çıplak bir şekilde çalılığın altında olduğu, elbiselerin ise etrafta saçılmış bir şekilde bulduğunu söylediğini açıkladı.

"BOYNUNDA DEDENİN DNA'SI BULUNDU"

Erdin, olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı incelemenin ardından Müslüme'nin cesedinde, boyun kısmında dedesinin DNA'sının bulunduğu ve bu durumun ilk bakışta dedeyi suçlu gibi gösterdiğini ancak küçük çocuğun nasıl öldüğüne dair bir bilgi olmadığını aktardı.

"AİLE İÇİNDEKİ BİR TECAVÜZDEN DOLAYI TUTUKLANDI"

Erdin ayrıca ilk kez Odatv'de açıkladığı bilgiye göre, dedenin Müslüme'nin ölü bulunmasından dolayı değil, daha önce aile içindeki bir tecavüzden dolayı tutuklandığını söyledi.

Cesette bulunan DNA'nın çocuğa karşı bir istismar göstergesi olmadığını belirten Erdin, en büyük şüphelinin yine de dede olduğunu belirtti.

Odatv.com

müslüme müslüme cinayeti fethi yılmaz odatv feramuz erdin