Milyonların beklediği teklif komisyondan geçti

Emeklilikte Yaşa Takılanlar'a (EYT) ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Teklif, 7 Şubat Salı günü Genel Kurul'da görüşülmeye başlanacak.

Milyonların beklediği teklif komisyondan geçti

Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

Teklif, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilip yasalaşırsa, 8 Eylül 1999'dan önce sigorta girişi olanlara emeklilik imkanı doğacak.

Düzenleme, SSK’liler için 5 bin ile 5 bin 975 gün prim günü olanları, BAĞKUR ile Emekli Sandığı’nda kadınlarda 7 bin 200, erkeklerde 9 bin prim günü dolduran herkesi kapsıyor.

İlk sigortalı olunan tarih erkek çalışanlarda 23 Kasım 1980 öncesi olanlar ile kadın çalışanlarda 23 Mayıs 1985 öncesi olanlar için 5 bin prim gün yeterli olacak. Bu tarihlerden sonra sigortalı olan kadın ve erkek çalışanlar için 5 bin 975 güne kadar çıkan kademeli prim günü istenecek.

Başvurular, kanun Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra başlayacak. Koşulları yerine getirenler, Süre sınırı olmaksızın, SGK ve e-Devlet'ten başvuru yapabilecek.

EYT düzenlemesinden yararlanmak isteyenler emeklilik için başvuru dilekçesi verecek.

Odatv.com