MHP’liler birbirine girdi: “Etek giyin”

Manisa’da CHP’li Turgutlu Belediyesi’nin olağanüstü meclis toplantısında ‘Evet’ oyu kullanan MHP’li meclis üyeleri ile ‘Hayır’ oyu kullanan meclis üyeleri arasında tartışma yaşandı. ‘Hayır’ oyu kullanan MHP’li meclis üyesi İhsan Tuğrul ‘Evet’ oyu kullanan MHP’li isimlere ‘Etek giyin’ dedi.

Manisa’da CHP’li Turgutlu Belediyesi’nin Kasım ayı olağan meclis toplantısında gündeme gelen ilçeye yapılacak yatırımlar için belediye başkanına yetki verilmesiyle ilgili madde tartışmalara neden olmuştu.

Olağan meclis toplantısındaki “2022-2023 yılında yatırım programına göre başlanılan ve başlanması planlanan projeler için banka kredisi kullanımı hususunun görüşülmesi” konulu gündem maddesi için AKP ve MHP’li meclis üyeleri ‘Red’ oyu kullanmıştı.

MECLİS BAŞKANI ÇAĞIRISIYLA OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI

Kasım ayı olağan meclis toplantısında reddedilen gündem maddesinin tekrar görüşülmesiyle ilgili CHP Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, meclisi olağanüstü toplantıya çağırdı.

Sözcü’de yer alan habere göre, tek maddeyle olağanüstü toplanan mecliste MHP’li meclis üyeleri arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

MHP’LİLER ARASINDA “ETEK GİYİN” TARTIŞMASI

Olağanüstü toplantıda tekrar görüşülen gündem maddesiyle ilgili CHP, İYİ Parti ve BBP’li meclis üyelerinin yanı sıra , AKP Meclis Üyesi İsmail Parmaksız ve MHP’den İbrahim Kara, Tanıl Sevenler, İbrahim Çevikbudakçı, Serhat Seyhan’da ‘Evet’ oyu kullandı.

Tekrar gündeme getirilen “2022-2023 yılında yatırım programına göre başlanılan ve başlanması planlanan projeler için banka kredisi kullanımı hususunun görüşülmesi” oy çokluğuyla kabul edildi.

Bazı MHP’li meclis üyelerinin ‘Evet’ oyu kullanmasına tepki gösteren MHP’li meclis üyesi İhsan Tuğrul Yüksel’in oylama sonrası kullandığı ifadeler mecliste gerginliğe neden oldu.

Oyların kullanılmasından sonra ayağa kalkan MHP’li Yüksel, “Arkadaşlar etek giymeyi unutmayın dışarıya çıkarken” ifadelerini kullandı. Yüksel’in ifadesine sert tepki gösteren ve aralarında bazı MHP’lilerin de yer aldığı meclis üyeleri, “Terbiyesizlik yapma. Ahlaksız herif. Meclise bu şekilde konuşamazsın’ gibi ifadelerini kullanarak tepkilerini dile getirdi.

CHP’li Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ise MHP’li Yüksel’e “Yazıklar olsun sana, bu adama gereğini yapmazsanız size de yazıklar olsun. Bu mecliste böyle konuşulamaz. Bu meclise, Turgutlu Belediyesi’ne kara leke’ ifadelerini kullandı.

Gergin toplantının ardından CHP’li Belediye Başkanı Çetin Akın’a yatırımlar için kredi kullanma yetkisini veren madde 20 ‘Evet’, ‘12′ Hayır oyu ile kabul etmiş oldu.

“ESAS ETEK GİYMESİ GEREKEN KENDİSİDİR”

Gergin olağanüstü meclis toplantısının ardından kısa bir açıklamada bulunan CHP’li Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ise, MHP’li meclis üyesi İhsan Tuğrul Yüksel’in davranışının meclise yapılan büyük bir saygısızlık olduğunu ifade etti.

CHP’li belediye başkanı Akın kısa açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu kişi BBP’den MHP’ye geçen bir arkadaş. Olağanüstü gerçekleştirdiğimiz toplantıda MHP’li meclis üyelerine dönerek ‘Etek giyin’ demesi hem o meclis üyelerine hem de belediye meclisine yapılan bir saygısızlıktır. Esas etek giymesi gereken kendisidir.

BBP’den meclis üyesi olarak seçilen bir kişinin daha sonra MHP’ye transfer olması kimin etek giymesi gerektiğini net bir şekilde ortaya koyuyor. Meclise böyle bir saygısızlıkta bulanan ve kendi partili arkadaşlarına böyle bir ifade kullanan bu kişi hakkında MHP’nin gerekeni yapacağına inanıyorum.”

Odatv.com

Manisa MHP CHP