Mersin saldırısı sonrası neler oluyor... Demirtaş'tan PKK'ya yanıt geldi

HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Mersin'deki saldırıyı üstlenen PKK'ya sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Demirtaş, "Halkın demokratik çözüm ve barış isteğini tüm olanaklarımızla, gür sesle söylemeyi sürdüreceğiz. Kimse geri adım atmamızı beklemesin" diye konuştu.

Mersin saldırısı sonrası neler oluyor... Demirtaş'tan PKK'ya yanıt geldi

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’nin Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabından, Tece Polisevi’ne yönelik düzenlenen saldırıyı üstlenen terör örgütü PKK’nın açıklamalarına cevap verdi.

Demirtaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Demokratik siyasette ısrar ve barış politikası, bizim için ilkeseldir. Kimse geri adım atmamızı beklemesin.

Her koşulda ilkelerimizi savunacak, halkın demokratik çözüm ve barış isteğini tüm olanaklarımızla, gür sesle söylemeyi sürdüreceğiz.

Faşizmi yıkacak, mutlaka kazanacağız.”

Polisevi’ne yapılan saldırıdan sonra PKK, saldırıyı üstlenerek saldırganların kimlik bilgilerini paylaşmıştı. Terör örgütü, açıklamasında “Kürt halkını ve değerlerini korumak için kendisini feda eden fedaileri hangi gerekçeyle olursa olsun düşman diliyle kınaması ancak sindirilmişlikle ifade edilebilir” diye konuşmuştu.

Selahattin Demirtaş ise, Mersin’de bir polisin şehit olduğu Tece Polisevi’ne yönelik saldırıyı yine sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile kınamıştı.

Şiddete karşı olduklarını belirten Demirtaş, “Mersin'deki silahlı saldırıyı kınıyorum. Siyasetin sorumluluğu, şiddet dışı çözümlerde ısrarcı olmaktır. Ölümleri durdurmaktır. Şiddetin her türlüsüne karşı çıkacağız, demokratik siyasette ısrarcı olacağız. Bunun herkes tarafından net olarak bilinmesini isterim" ifadelerini kullanmıştı.

Odatv.com

PKK