Mahir Ünal tartışmasında son perde... SADAT'tan Kılıçdaroğlu'na yanıt... Şeriatla yönetilecek ASRİKA’ya “cumhuriyetçi” dediler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Mahir Ünal'ın "Cumhuriyet dilimizi yok etmiştir" şeklindeki sözlerine "Mahir Ünal'ın anlayışı SADAT anlayışıdır" karşılığını vermişti. Buna SADAT’tan yanıt geldi. SADAT, şeriatla yönetilmesi planlanan ASRİKA projesine “Cumhuriyetçi” diye savundu. Bu açıklamanın ne kadar “gerçek” olduğunu anlamak için, ASRİKA projesinin ne olduğuna bakmak gerekiyor.

Mahir Ünal tartışmasında son perde... SADAT'tan Kılıçdaroğlu'na yanıt... Şeriatla yönetilecek ASRİKA’ya “cumhuriyetçi” dediler

CANER TAŞPINAR

Türkiye, 2022 yılına SADAT’ı (Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.) tartışarak başladı.

SADAT hakkında yazılan ilk ve tek kitap olan, Kırmızı Kedi Yayınevi’nden çıkan “Gölge Ordu – SADAT’ın Sır Perdesi Aralanıyor” kitabının 2022’nin Ocak ayında yayınlanmasıyla tartışma başladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 13 Mayıs 2022 Cuma günü, İstanbul Beylikdüzü’ndeki SADAT merkezine gidince tartışma büyüdü.

Ve Kılıçdaroğlu SADAT merkezi önünde, seçim güvenliği konusunda SADAT’ı işaret edip “Seçimi gölgeleyecek, seçimin güvenliği sarsacak herhangi bir şey olursa sorumlusu burasıdır ve Saray'dır” demişti.

“MAHİR ÜNAL'IN ANLAYIŞI SADAT ANLAYIŞIDIR”

SADAT tartışması kamuoyunun gündeminden düşerken, bir hafta önce CHP lideri Kılıçdaroğlu yeniden “SADAT” dedi.

Mahir Ünal’ı AKP Grup Başkanvekilliği görevinden istifaya götüren “Cumhuriyet bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünmemizi yok etmiştir” açıklamasına sert çıkan Kılıçdaroğlu, “Mahir Ünal'ın anlayışı SADAT anlayışıdır. TC devletini kaldıracağız ASRİKA diye bir devlet kuracağız, başkenti İstanbul olacak, dili de Arapça olacak. Aynı kafa” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun yeni SADAT çıkışından sonra SADAT’tan ilk anda açıklama gelmedi. Mahir Ünal’ın istifasından sonra SADAT bir yazılı açıklama yayımladı.

SADAT’TAN KILIÇDAROĞLU’NA YANIT

“Hadsiz İftiraların Hedefinde Adnan Tanrıverdi” başlıklı açıklamada, SADAT’ın ASRİKA projesi “cumhuriyeti” ve “üniter devleti” “güçlendirecek” proje diye sunuldu.

Açıklamada, “ASSAM’ın önerdiği ASRİKA mihveri Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve üniter yapısına halel getirmenin aksine Cumhuriyetimizi güçlendirici önder ve öncü rolünü destekleyen ve geliştiren öneriler içermektedir” denildi.

“Türkiye Cumhuriyeti’nin ilke ve inkılapları” vurgusu yapılıp şu iddialar öne sürüldü:

“SADAT Savunma kuruluşundan bu yana birtakım zihniyetlerce sürekli taşlanmaktadır. Halbuki medeniyet coğrafyamızı birleştirip, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilke ve inkılaplarına bağlı kalarak küresel güç olma yolunda ilerlemesi çalışmaları taşlanmayı değil taçlandırılmayı hak etmektedir.”

ASRİKA PROJESİ ŞERİATÇI MI CUMHURİYETÇİ Mİ

Bu açıklamanın ne kadar “gerçek” olduğunu anlamak için, ASRİKA projesinin ne olduğuna bakmak gerekiyor.

SADAT Başkanı Melih Tanrıverdi’nin babası, SADAT’ın temellerini atan Adnan Tanrıverdi, “28 Şubat’tan 15 Temmuz’a” kitabında ASRİKA projesini 28’i Asya, 28’i Afrika’da olan Müslüman ülkelerin ittifak kurması gerektiğini ifade ederek şöyle açıklıyordu:

“Halkın çoğunluğu Müslüman olan 60 devletin 28’i Asya, 28’i Afrika ve 4’ü Avrupa kıtalarında yer almaktadır. Avrasya ve Kuzey Atlantik ittifakı İslam coğrafyasına barış ve huzur getirmediği gibi, ihtilafların, çatışmaların ve iç savaşların asıl sebebi haline gelmiştir. Bu sebeple, İslam dünyasının Asya-Afrika coğrafyası “ASRİKA” mihverinde yeni bir ittifakın içine girmesi zaruret haline gelmiştir.”

ASSAM, 2017 yılından bu yana her yıl “ASRİKA Uluslararası ASSAM İslam Birliği Kongreleri" düzenliyor. Bu kongrelerde anayasa taslakları ortaya çıkarılarak ASRİKA’nın temel amaçları belirleniyor.

BAŞKENTİ: İSTANBUL, DİLİ: ARAPÇA, HUKUKU: ŞERİAT

Birinci ASRİKA Kongresi, 23-24 Kasım 2017 tarihinde “Geçmişten Geleceğe Yönetim Biçimleri” başlığıyla İstanbul’da toplandı. Kongrenin sonunda bir anayasa taslağı kaleme alındı. 63 sayfa ve 181 maddeden oluşan, Türkçe, Arapça ve İngilizce dillerinde hazırlanan “İslam Ülkeleri Konfederasyonu Anayasası” ile ayrı bir yönetim şekli, askeri gücü, yargısı, başkenti, bayrağı, dili olan “İslam Devletler Birliği” kurulması önerildi.

Bu anayasanın 6. maddesine göre, ASRİKA İslam Devletler Birliği’nin resmi dili Arapça, bayrağı, kırmızı-yeşil zemin üzerine beyaz ay ve milli devlet sayısı kadar yıldız, başkenti İstanbul/Türkiye olarak belirlendi. Madde 7’de ise “ASRİKA İslam Devletler Birliği’nin temel amacı; İslam şeriat ve akidesini hakim kılarak…” sözleriyle kurulacak birliğin şeriatla yönetileceğini ifade ediliyordu.

Şeriatla yönetilecek ASRİKA projesi mi cumhuriyetçiydi?

Devam edelim…

ORTAK PARA BİRİMİ: ASRİKA DİNARI

İkinci ASRİKA Kongresi 1-2 Kasım tarihlerinde “İslam Ekonomisi Ve Ekonomik Sistemler” başlığıyla İstanbul’da toplandı.

Bu kongrenin sonunda da ASRİKA projesinde yer alan ülkelerin ekonomisiyle ilgili kararlar alındı. Bu kararların bazıları şu şekilde:

-İslam ülkeleri arasında gümrük birliğinin tesisi, ortak pazarın kurulması, para birliğinin kabul edilmesi, birlik üyeleri arasında ticaret bölgelerinin kurulması,

-Zekat müessesine, ortak bir fon halinde devletlerin kontrolünde kurumsal bir hüviyet kazandırılması,

-Birliğe bağlı ticaret odasının, ticaret mahkemelerinin kurulması,

-İslami elektronik dinar para biriminin (ASRİKA Dinarı) oluşturulması…

“MEHDİ GELECEK” TOPLANTISI

ASRİKA kongrelerinde konfedere bir şeriat devleti açıkça anlatılıyor, bu ASRİKA ütopyasının dili de Arapça olarak belirleniyor.

Ve fakat, SADAT’a göre bu ASRİKA projesi üniter yapı karşı değil aksine “güçlendirecek”!

SADAT kurucusu Adnan Tanrıverdi’nin “mehdi” açıklamasını hatırlatarak yazıya nokta koyalım.

Üçüncü ASRİKA Kongresi’ne Adnan Tanrıverdi ASSAM Yönetim Kurulu Başkanı unvanının yanında Cumhurbaşkanı Askeri Danışmanı sıfatıyla katılmıştı.

Adnan Tanrıverdi, “Mehdi’nin geleceği gün için hazırlık yapıyoruz” ifadelerini bu kongrede kullandı. Bu sözler nedeniyle başlayan tartışma sonrası da Adnan Tanrıverdi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başdanışmanlığı görevinden istifa etti.

Odatv.com

Mahir Ünal tartışmasında son perde... SADAT'tan Kılıçdaroğlu'na yanıt... Şeriatla yönetilecek ASRİKA’ya “cumhuriyetçi” dediler - Resim : 1
asrika Mahir Ünal kemal kılıçdaroğlu SADAT