Kuva-i Milliye düşmanı İskilipli Atıf'a anma düzenleyen Vali Bilal Erdoğan'a destek çıktı

TÜGVA'yla ilgili tartışmalar devam ederken, Çorum Valisi Çiftçi, TÜGVA'nın yanında olduklarını söyledi.

Kuva-i Milliye düşmanı İskilipli Atıf'a anma düzenleyen Vali Bilal Erdoğan'a destek çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucusu olduğu TÜGVA (Türkiye Gençlik Vakfı) ülke gündeminden düşmüyor.

TÜGVA’ya ait sızan belgelerde, vakfın kamuya yerleştirdiği isimler, tahsis edilen binalar tartışılmaya devam ediliyor.

VALİDEN DESTEK

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, TÜGVA Çorum İl Temsilciliğini ziyaret etti. Ziyarette TÜGVA’da gençlerin dini, ahlaki, kültürel ve medeniyet değerlerinin yeni nesillere rehberlik yapabilmenin hedeflendiğini, gençlerin kaliteli zaman geçirebildikleri yerler olduğunu ileri süren Vali Çiftçi, “yapılan haksız ve hukuksuz algılar karşısında TÜGVA’nın yanlarında olduğunu” dile getirdi.

TÜGVA’nın yaptığı gençliğe yönelik çalışmaları yakından takip ettiğini belirten Çiftçi, bu çalışmaların memleket için çok önemli olduğunu ve desteklediğini kaydetti.

Kuva-i Milliye düşmanı İskilipli Atıf'a anma düzenleyen Vali Bilal Erdoğan'a destek çıktı - Resim : 1

“TEHDİTVARİ SÖYLEMLERE BOĞUN EĞMEYİZ”

TÜGVA Çorum İl Temsilcisi Enes Kayabaşı, Vali Mustafa Çiftçi’ye kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Kayabaşı, “Yakın zamanda vakfımıza karşı karalama kampanyası yürütülmektedir. 18 Ekim'de açıklama yapan bir siyasi parti lideri ve çeşitli şahıslar mesnetsiz iddialarla vakfımızı yıpratmayı amaçlamaktadır. Biz gençleri rızık derdiyle korkutmaya çalışan, tehditvari söylemler ile bezdirmeye çalışan o kişilere karşı eskisinden daha da güçlüyüz. Bizler gençler olarak asla boyun eğmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kuva-i Milliye düşmanı İskilipli Atıf'a anma düzenleyen Vali Bilal Erdoğan'a destek çıktı - Resim : 2

İSKİLİPLİ ATIF’I MEZARINDA ANDI

Vali Çiftçi, Milli Mücadele döneminde İngilizlerin desteği ile gerici isyanlara destek veren ve Kuvayi Milliye’ye düşman Teali İslam Cemiyeti’nin yöneticisi İskilipli Atıf'ın ölümünün 95. yılında mezarında anmıştı. Anmaya devlet erkânı ve AKP’liler de katılmıştı.

İskilipli Atıf’ın ikinci başkanlığını yaptığı Teali İslam Cemiyeti, 26 Eylül 1919’da yayımladığı Milli Mücadele karşıtı bildiri, Kuvayı Milliyeciler için “adi eşkıya”, “kudurmuş haydutlar”, “aldanmışlar” ifadelerini kullandı. Söz konusu bildiri Yunan uçakları tarafından Anadolu’nun çeşitli yerlerine atılarak Milli Mücadele’nin önünün kesilmesi amaçlanmıştı.

Servet Seyfettin Mete

Odatv.com

Çorum vali Erdoğan TÜGVA