KPSS’den çıkan gencin isyanı: Sınavım iyi geçti ama torpilim yok atanamam

KPSS ön lisans oturumuna giren Muhammed Demirer, “Sınava tabii ki çalıştım, gecemi gündüzüme kattım, bundan yana bir problem yok. Problem, atamalardaki adaletsizlik. Siyasi bir referansı olanlar ya da bir partinin yandaşı olanlar her yere yerleşebiliyor” dedi.

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın (KPSS) ön lisans oturumu bugün yapıldı. Sınava Aksaray’da giren Muhammed Demirer, “Sınava tabii ki çalıştım, gecemi gündüzüme kattım, bundan yana bir problem yok. Problem, atamalardaki adaletsizlik. Siyasi bir referansı olanlar ya da bir partinin yandaşı olanlar her yere yerleşebiliyor” dedi.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), KPSS’nin ön lisans oturumunu bugün yaptı. Saat 10:15'te başlayan sınavda adaylara, genel yetenek ve genel kültür testlerinden toplam 120 soruyu yanıtlamaları için 130 dakika süre verildi.

“SİYASİ BİR REFERANSI OLANLAR…”

KPSS’ye Aksaray’da giren adaylardan Muhammed Demirer, “İki yıllık muhasebe mezunuyum. Şansa, kadere sınava girdim lakin pek umudum yok açıkçası. Puan olarak 70’i geçerim, 80’e kadar alırım, bundan eminim lakin referansım yok, torpilim yok. Siyasi bir büyüğüm olmadığı için arkamda, zor yani. Bir atama bekliyorum işte. Sınavın parasını yatırdım, ziyan olmasın diye girdim sınava. Sınava tabii ki çalıştım, gecemi gündüzüme kattım, bundan yana bir problem yok. Problem, atamalardaki adaletsizlik. Siyasi bir referansı olanlar ya da bir partinin yandaşı olanlar her yere yerleşebiliyor. Üç kere polis okulu mülakatına girdim ardı ardına; hepsi gayet, bana göre başarılıydı, istedikleri tüm şartları yerine getirdim. Neden olmadı? Ben söyleyeyim; siyasi referansım yok. Arkamda bir parti başkanı, bir vekil yok. Bu gerçekleri söylediğin zamanda linçleniyorsun. Buradaki bozuklukları Cumhurbaşkanı görmüyor. Parti başkanları, milletvekilleri kendi aralarında film çeviriyorlar, bu bir gerçek. Gizliden gizliye el altından götürüyorlar kardeşim. Herkes kendi yakınlarını dolduruyor kurumlara, belediyelere. Biz Cumhur İttifakı’nı destekledik, desteklediğimiz için mi açıktayız” dedi.

“ATANAMAM BÜYÜK İHTİMALLE”

Nusret Navdar ise “Sınav güzeldi ama süreyi yetiştiremedim. Türkçe bayağı bayağı uzundu. Büyük ihtimalle biraz düşük alacağım gibi. Çünkü tarih, coğrafya kaldı. Hayırlısı olsun. Atanamam büyük ihtimalle” diye konuştu.
Pazarlama mezunu olan Fatih Burak da “Sınav gayet güzeldi. Zor değildi sorular. Çalışan herkes başarıya ulaşacaktır diye düşünüyorum. Şu an zaten bir kurumda çalışıyorum, farklı bir kuruma geçiş yapabilmek için girdim sınava” dedi.
Odatv.com

sınav torpil kpss