Konya'daki köpek katliamından sonra kediler son anda kurtarıldı... Emine Erdoğan'dan mesaj

Konya'da barınaktaki hayvanların telef edildiği iddiasına ilişkin 2 kişi gözaltına alındı. Hayvan barınağı aracıyla götürülen kediler halk tarafından kurtarıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde 10 gün önce bir görevlinin elindeki kürekle köpeğe vurarak ölümüne neden olduğu iddia edilen görüntüler sosyal medyada tepki çekti.

Konya Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yaşandığı öne sürülen ve sosyal medyada yer alan görüntülerle ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Soruşturma kapsamında bu sabah 2 kişi gözaltına alındı. Merkezin bağlı olduğu Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Nevzat D. ile veteriner hekim açığa alındı, olay sırasında orada bulunan işçilerin iş akitleri feshedildi, sorumluların tamamı da işten çıkarıldı.

KEDİLER KURTARILDI

Olayın ardından yine Konya'da barınak aracıyla götürülen kediler halk tarafından kurtarıldı.

EMİNE ERDOĞAN'DAN MESAJ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Konya'da barınaktaki hayvanların telef edilmesine ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Erdoğan paylaşımında, "İnsanı insan yapan vicdanı ve merhametidir. Aynı dünyayı paylaştığımız canlıları korumakla mükellefiz. Şiddetin ne dinimizde yeri vardır ne de fıtratımızda. Konya'daki hepimizi derinden üzen hadiseyi şiddetle kınıyor ve cezasız kalmayacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Odatv.com

konya