Komplo teorisi olmadığı ortaya çıktı

Bilim insanları, koronavirüsün farklı ülkelerdeki bağışıklık sistemiyle savaşmak için sürekli mutasyon geçirdiğini belirtti.

Komplo teorisi olmadığı ortaya çıktı

Bilim insanları, koronavirüsün farklı ülkelerdeki bağışıklık sistemiyle savaşmak için sürekli mutasyon geçirdiğini belirtti.

İngiltere’de Cambridge Üniversitesi’nin COVID-19’un genetik geçmişini ortaya çıkarmak için yaptığı araştırmada, koronavirüsün üç farklı şekilde mutasyona uğradığı belirlendi. Araştırmada, virüse ait Aralık-Mart ayları arasındaki örnekler incelenirken virüsün hayvanlardan insanlara bulaşan orijinal hali olan Tip A, şu anda en çok ABD’de ve Avustralya’da bulunuyor.

Komplo teorisi olmadığı ortaya çıktı - Resim : 1

TİP A TİP B TİP C

Uzmanlar, Çin’de salgın döneminde yaygın olan virüsün dikkat çeken bir şekilde Tip A olmadığını söylerken; Çin’de salgının zirvede olduğu dönemde, virüsün değişime uğramış hali Tip B dolaşımda olduğunu belirtildi.

Araştırmaya göre, ABD’de yaygın olan koronavirüs vakalarının üçte ikisinin virüsün hayvandan insana bulaştığı Tip A olduğu, virüsün ABD’ye orijinal formunda hızlı bir şekilde yayıldığı ifade edildi. Araştırmaya göre Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda ve İsviçre’de Tip B yaygın durumda. Tip B’den türeyen Tip C ise Singapur gibi ülkelerde görülüyor. Bilim insanları bu 3 tip mutasyona uğramış virüsün ülkelerde bağışıklık sisteminin farklı olmasından dolayı gerçekleştiğini belirtti.

SONER YALÇIN YAZMIŞTI

Gazeteci-yazar Soner Yalçın, Sözcü gazetesindeki köşesinde, koronavirüsün tek başına ölüm sebebi olmadığını, bağışıklık sistemi çökmüş kronik hastaları hedef aldığını yazmıştı.

Soner Yalçın 3 Nisan’da yayımlanan “COV 19 Öldürmüyor” başlıklı yazısında, İngiltere’de Cambridge Üniversitesi’nin yaptığı koronavirüsün genetik geçmişini ortaya çıkarmak için yaptığı çalışmaya benzer olarak, bağışıklık sisteminin farklılık gösterdiğini koronavirüsün de bununla birlikte dönüştüğünü belirtmiş ve “Corona virüs ailesi uzun süredir dünyada dolaşıyor” demişti.

Soner Yalçın, 26 Mart’ta yayımlanan “Çin ile ABD arasında virüs savaşı mı yaşanıyor” başlıklı yazısında da yeni bir tartışma konusu ortaya atmış ve “Çin'deki virüs ile Batı'daki virüs aynı mı” demişti. Yalçın yazısının devamında “Çin ile ABD arasında virüs savaşı mı yaşanıyor? Trump ısrarla neden ‘Çin Virüsü’ diyor” sorularını yöneltmişti.

Odatv.com

Komplo teorisi olmadığı ortaya çıktı - Resim : 2

Komplo teorisi olmadığı ortaya çıktı - Resim : 3

Komplo teorisi olmadığı ortaya çıktı - Resim : 4

Komplo teorisi olmadığı ortaya çıktı - Resim : 5

soner yalçın koronavirüs bağışıklık sistemi kara kutu arşiv